OLED: Fingrene på fatet, takk! (Foto: Apple)
OLED: Fingrene på fatet, takk! (Foto: Apple)

Apple lekker ny MacBook Pro

Intet er trygt for nysgjerrige øyne, heller ikke Apples operativsystem. Det blir OLED-list over tastaturet, med innebygget fingeravtrykksensor.

Publisert Sist oppdatert

Surt for Apple - én ting er at lekkasjer fra forsyningskjeden i Østen i vanskelige å kontrollere, men denne gangen var det Apple selv som lekket sin egen nyhet. 

Torsdag kveld klokken 19 norsk tid inviterer Apple til det som antakeligvis blir det siste presseeventet fra dagens hovedkvarter i 1 Infinite Loop i Cupertino i California før den store flyttesjauen til Campus 2. Invitasjonen er sendt ut, og det er gitt et lite hint med ordene “Hello again”.

Hei (igjen)

Dette sikter selvfølgelig til den originale Mac-lanseringen i 1984, og et lite gjensyn med den første iMac-lanseringen fra 1998 – som markerte Steve Jobs’ tilbakekomst til Apple og ikke minst også ble tegnet på at lykken hadde snudd for det konkurstruede selskapet.

Denne gangen forventes det en lansering av nye MacBook Pro-maskiner. Dette er lenge etterlengtet, og det kan også nevnes at det i Russland nylig har dukket opp varmerke-registreringer for tre ulike nye bærbare Apple-produkter. Det kan tyde på at også den lette MacBook-maskinen får en oppdatering i tillegg til MacBook Pro, som muligens får både ny 13 og 15 tommer. 

Show me the money

Men samtidig med at Apple nettopp lanserte oppdateringer av operativsystemene macOS, iOS og tvOS så viste det seg at det var inkludert bilder som peker på innebygget betalingsteknologi med fingeravtrykksensor - noe som i så fall blir første gang for en Apple-bærbar. 

På bilder ser man også en OLED-skjermlist over tastaturet der funksjonstastene er i dag. Disse vil da bli erstattet med software-knapper og kan dessuten tilpasses kontekst slik at den åpne appen for eksempel kan ha programmerbare funksjonstaster. 

Eller som med Safari, som da får støtte for Apple Pay, og kan vise beløpsstørrelse ved betaling og lede oppmerksomheten hen mot Touch ID-sensoren til høyre. 

Vi håper at sensoren også kan brukes til å åpne maskinen uten bruk av passord, på samme måte som man kan med en iPhone eller iPad.

Hva annet Apple eventuelt har på lager vil altså vise seg torsdag kveld. Leveringstid er alltids spennende, spesielt nå som det nærmer seg jul - noen må kanskje skrive om ønskelisten?

Via Macworld.com