PRO: Subtile forskjeller - ny 16' til høyre, dagens 15' til venstre (Foto: Apple / MacGeneration)
PRO: Subtile forskjeller - ny 16" til høyre, dagens 15" til venstre (Foto: Apple / MacGeneration)

16" MacBook Pro snarlig?

Vi skrev første gang om ryktene i februar, men tegn i Catalina-beta tyder enda sterkere på at seksten-tommeren er reell. Og kanskje lanseringen er nært forestående sammen med nye AirPods med støykansellering?

Publisert Sist oppdatert

Se nøye på tittel-bildet.

Ikonet for en MacBook Pro skiller seg subtilt på den høyre siden fra venstre siden. Og med falkeblikk vil man til og med kunne identifisere en ESC-tast øverst til venstre. 

16" MacBook Pro 2019

Et langlivet rykte er en oppdatering av MacBook Pro-modellen: Men ikke bare med ny innmat som ny prosessor, men også med en større skjerm. Samtidig skal de ytre dimensjonene visstnok ikke avvike fra dagens modell, så det skal være en tynnere rand rundt skjermen som gjør forskjellen.

Om bildet lever helt opp til denne forventningen gjenstår å se, men ryktene oppsummert tilsier en 16-tommers skjerm, en tilbakekomst av ESC-tasten som en fysisk tast øverst til venstre (kanskje kombinert med av/på-tasten og fingeravtrykk-sensoren?), og helt nytt tastatur forøvrig med konvensjonell sakse-mekanikk og ikke sommerfugl-tastene vi kjenner fra ulike modeller i salgs idag. 

Ny prosessor vil det selvfølgelig også bli - etter ryktene å dømme en Intel Coffee Lake-H-prosessor fra mobil-serien. Og i tillegg også en flunkende ny strømforsyning med økt efffekt: 96W med USB-C plugg. Det burde tilsi raskere lading, og kanksje også et større batteri med lengre batteritid?

Vi får se om dette materialiserer seg, men en ny event er selvfølgelig ikke oss imot. Vi håper Apple ikke gjør dette med en presse-melding, ihvertfall! Og nye AirPods med støykansellering ville være en hyggelig bonus på kjøpet nå som "alle" gjør dette...

Via MacGeneration