2012: Fysisk sammenliknbar med MacBook Pro-modell fem år tilbake i tid (Foto: OWC)
2012: Fysisk sammenliknbar med MacBook Pro-modell fem år tilbake i tid (Foto: OWC)

Dock for 2016-MacBook Pro

Denne ganske stilige dock-en er som å ta tidsmaskin fem år tilbake i tid. Se hvor mye Apple har slanket bort!​

Publisert Sist oppdatert

Apples seneste MacBook Pro med TouchBar er både elsket og hatet. Der noen ser en ultraportabel og stilig notebook med lang batterilevetid, ser andre ikke annet enn fravær av tradisjonelle plugger og kontakter og noen savner kanskje også SD-kortleseren.

2016-MacBook Pro beholdt overraskende nok hodetelefonkontakten, men har ellers kun (opptil) fire symmetriske USB C-kontakter med lynraske Thunderbolt 3 som støtter både lyd, 5K-bilde, data og lading over samme plugg. Strøm fra høyere eller venstre? Valget er ditt.

Det har kommet små hub-er og adaptere på banen for å skape overgangen mellom USB C og tradisjonell USB-A, og det samme for kablet nett, minnekortlesere og annet. 

Som en Mac fra 2012

Men den ultimate kombinasjonen er kanskje OWCs nye DEC, en solid basestasjon som er den første i sitt slag spesielt utviklet for 2016 MacBook Pro. Bygget for å være en base som notebook-en står oppå, er den CNC-frest med samme metode og av samme aluminiumsmateriale som Mac-en. Apples maskin kommer i to ulike fargesjatteringer, og det kan muligens være kun alu-finish som blir tilgjengelig som valg fra OWC.

Når de to enhetene kobles sammen vil de fysiske dimensjonene tilsvare en MacBook Pro-modell fra 2012, så det er ganske utrolig hvor mye vekt og volum Apple har klart å redusere i løpet av denne perioden. OWC DEC er tenkt som en stasjonær docking-enhet.

Mer minne, mer lagring, mer kontakt

Med OWC DEC får du med lagringsplass, flere inn/ut-kontakter, kablet nettverk samt kortleser. OWC selv sier det kan bli aktuelt med flere funksjoner siden. 

Mer presist leverer OWC DEC følgende:

  • Opp til 4 TB tradisjonelt SSD-minne for maks. 6 TB totalt.
  • SD-kortleser / multimedia-kortleser.
  • Tre ordinære USB A-kontakter.
  • Gigabit ethernet.

Forventet levering er i løpet av våren. Du kan lese mer om OWC DEC, samt abonnere på nyhetsoppdateringer, her.

OWC forhandles i Norge av Garnes Data