PRØVEKJØRING: Nå kan man prøvekjøre Touch Bar med egen app. (Foto: Apple)
PRØVEKJØRING: Nå kan man prøvekjøre Touch Bar med egen app. (Foto: Apple)

Test Touch Bar selv (på en måte)

Gratisprogram for macOS lar deg teste Apples fremtidsvisjon for MacBook Pro.

Publisert Sist oppdatert

Nysgjerrig på nye MacBook Pro med Touch Bar? Klart det, for det er Apples fremtidsvisjon for toppmodellen blant de bærbare.

Når sant skal sies, er det først når man prøver denne berøringsstyrte OLED-skjermen som tilpasser seg det aktive programmet med smarte snarveier, at man fullt ut forstår om dette faktisk har noe for seg.

Få har hittil hatt anledning til å prøve Touch Bar selv, men nettet flommer (selvfølgelig) over av meninger. En britisk filmklipper har faktisk fått anledning til å teste en slik i bruk med Final Cut Pro X, og har mye positivt å si. Du kan lese mer om dette på Huffington Post UK her.

Xcode

En av utviklerene bak Red Sweater Software (kjent blant annet for MarsEdit) klarte å finne koden som driver TouchBar-skjermen i Xcode, Apples utviklingsapplikasjon for Swift og Objective C. Og han har laget en liten gratis-app for macOS som lar deg teste visuelt hvordan TouchBar vil arte seg i bruk - minus berøringskontrollen. Du må styre appen med mus.

Appen Touché krever riktignok den aller siste versjon av macOS, versjon 10.12.1 (build 16B2657 eller senere), men ved siden av det er den gratis i bruk. Du kan tildele en hotkey, og ha appen kjørende i bakgrunnen. 

Du kan laste ned Touché gratis her.