SONOS: Flerroms-lyd med snarlig støtte for Apples strømme-tjeneste. (Foto: Sonos)

Apple Music kommer til Sonos

Åpen beta-test klar fra 15. desember, i god tid før jul.

Publisert Sist oppdatert

Gode nyheter for Sonos-eiere, både nåværende og fremtidige: Apples musikk-strømmetjeneste Apple Music blir tilgjengelig i midten av desember.

WiFi

En av Sonos’ fordeler er utvilsomt et oppsett der lydavspilling enten kan synkroniseres over hele WiFi-sonen for alle høyttalere eller begrenses til forskjellig innhold i ulike soner og rom. Bruken av trådløse WiFi-signaler sørger for mer stabil lydoverføring enn Bluetooth.

Apple Music-strømming

Sonos’ WiFi-baserte flerroms-høyttalerløsning er opplagt ett av de beste på markedet, og har allerede støtte for en rekke strømmetjenester. Apple Music føyer seg dermed pent inn i rekken av et bredt tilbud, og vil ved lansering støtte de mest populære funksjonene.

Dette inkluderer brukertilpassede anbefalinger i For Deg, tips om nyheter under Nytt, Apples egen Radio1-radiostasjon samt custom-stasjoner basert på artister etter eget ønske, og selvfølgelig den egne samlingen under Min Musikk (må ikke forveksles med iTunes-biblioteket, hverken lokalt eller i skyen som iTunes Match).

Det har tatt noe tid for Sonos og Apple å få en løsning på plass, gitt at det er en god stund siden Apple Music ble lansert og ikke minst at Beats tidligere fantes for Sonos. Men begge parter hadde et ønske om et godt resultat, og tok seg derfor den tiden man mente var nødvendig. 

Aktiv lyd

Høyttalerene i Sonos-systemet er aktive elementer med innebygget forsterker, og kan kombineres i ulike konstellasjoner for stero-lyd også som flerkanals surround-anlegg. Også eksisterende høyttalere og stereoanlegg kan utvides med Sonos-funksjonalitet gjennom egne trådløs-komponenter. Sonos-anleggene styres fra en dedikert app, enten fra Iphone og Ipad eller Mac (eller tilsvarende løsninger).

Generell tilgjengelighet loves i 2016. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Sonos