BEATS1: Elektro-legende Deadmau5 kommer. (Foto: Apple)

Apple Music får DJ-mikser

Elektronisk dansemusikk (EDM) i form av mikser kommer endelig til Apples strømmetjeneste. Dessuten får deadmau5 egen Beats1-radiosending.

Publisert Sist oppdatert

Apples musikk-strømmetjeneste Apple Music, tilgjengelig for både IOS, Android og Sonos, runder ny milepæl når EDM gjøres tilgjengelig i form av mikser.  

Dette har blitt kjent gjennom en kunngjøring av Dubset Media Holdings, som ivaretar rettighetshavernes lisenser.

Sammenhengende mikser, typisk av elektronisk musikk, har tidligere glimret med sitt fravær på Apple Music. Den svenskfødte tjenesten SoundCloud, basert i Tyskland, har lenge vært favoritten til DJ-er og andre for nettopp dette formålet.

Kutt ut

Grunnen til at det har tatt tid å få på plass en slik avtale er de komplekse juridiske forholdene knyttet til lisensieringen av innholdet. En miks kan inneholde flere hundre samples og lydklipp fra ulike kilder, som alle skal identifiseres og kompenseres.

Dubsets løsning på denne utfordringen er unik ved at man i første omgang identifiserer lydfilen opp mot tre sekunders lydsnutter på Gracenote, for deretter å kjøre en egen algoritme mot svarene. Siden Gracenote-materialet er korte kutt, blir ofte svaret av den første komparative studien ikke-konklusiv med mange falske positiver, som igjen må lukes bort i pass to.

Det er foreløpig ikke kjent når eller hvordan Apple vil publisere dette innholdet, men vi antar det blir som en egen genre i Apple Music.

Deadmau5’ radiosending blir fredager på Beats1, ifølge deres Twitter-konto.

Via Billboard