SWIFT: Ikke Apples nye, populære programmeringsspråk, men Taylor Swift denne gang. (Foto: Apple)
SWIFT: Ikke Apples nye, populære programmeringsspråk, men Taylor Swift denne gang. (Foto: Apple)

Taylor Swift-film eksklusivt for Apple

Fra hat til elsk med «1989 World Tour - LIVE»-konsertfilmen som slippes 20. desember utelukkende på Apple Music.

Publisert Sist oppdatert

Apple og artist Taylor Swift har hatt et turbulent forhold så langt. Men nå er de BFF.

Det begynte med at Taylor truet med boikott da Apple hadde tenkt å følge samme praksis som resten av bransjen ved at artister på strømmetjenester ikke skulle bli kompensert under prøvetiden. Taylor har for så vidt til smør på brødet, men tok opp kampen på vegne av mindre kjente musikere.

Musikk-DNA

Det luktet skyttergravkrig en stund, men Apples Eddy Cue snudde på hælen og lovet full dekning av honorar også i løpet av den kvartårige gratisperioden  man kan teste ut den abonnementsbaserte musikkstrømmetjenesten. 

Apple kom sent på banen med strømming av innhold og trenger å markere seg i kampen mot de mer etablerte som Spotify, og gjør dette blant annet med å inngå eksklusivitetsavtaler som man gjorde under lanseringen med Pharrell. 

Og nå også med Taylor Swift. Den 20. desember kommer en film om verdernsturnéen 1989 World Tour med opptak, prøver og andre bakom-filmer eksklusivt til Apple Music. Taylor Swift selv kunngjorde dette på sin Instagram-konto samt via Twitter

Kupp for Apple

Gitt Swifts popularitet er dette et kupp for Apple. Filmen er regissert av svenske Jonas Åkerlund, kjent for musikkvideoer for Roxette, Madonna samt kontroversielle Rammstein. Sjekk ut en trailer nedenfor.

Sjekk ut filmen på Itunes her.