Foto: Apple

Nå: Dobbelttrykk

Apple har sluppet oppdateringer for Mac, mobile enheter, tv og høyttalere.

Publisert

Apple har sluppet den første, store funksjonsoppdateringen for alle sine plattformer.

Med disse "punkt én"-oppdateringene for operativsystemene har vi kommet over den første kneiken med feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer, og kan fokusere på funksjonalitet som ikke kom med i første release.

Hvor big deal de ulike oppdateringene er varierer en del. For iPhone er det for eksempel tatt høyde for å korrigere strålingen i mobiltelefonen i henhold til franske myndigheters grenseverdier.

Mer interessant er dobbelttrykk-funksjonen som var den store nyheten for AppleWatch 9, som jo ellers er veldig lik Series 8. Nå "lytter" klokken etter dobbel-tapping med fingrene (tommel og pekefinger) på klokke-hånden. Men vær klar over at skjermen må være "vekket", det vil si at håndleddet / urskiven må være vendt opp. Dobbelt-trykking lar deg betjene smarturet med kun den ene hånden, som for eksempel å svare på et anrop.

På iOS har vi nå fått tilgang til å bruke mobildata for å overføre store filer ved hjelp av AirDrop dersom WiFi eller Bluetooth skulle falle ut. Det forutsetter at begge har en iCloud-konto.

Videre har iOS fått nye funksjoner for standby-modus StandBy, som gjør seg fint på nattbordet og under lading. 

Litt kjærlighet har også kommet til tvOS og HomePod-programvaren i form av Enhance Dialog. Dette er en nyttig funksjon for å fremheve muntlig dialog når bakgrunnslyden fra bilkjøring eller skyting i en film kan gjøre talen vanskelig å forstå. 

Oppdateringene finner du som vanlig under Innstilllinger.