$$$: Sikker mobilbetaling og på nett snart mulig med Apple Pay også her til lands. Foto: Apple

Apple Pay snart i Norge?

Mye tyder på at Apples betalingstjeneste er rett rundt det norske hjørnet. Dessuten kan man nå også betale med Apple Watch i Apple Store-appen.

Publisert Sist oppdatert

Aktivitet på Apples nettsider kan tyde på at lansering av Apple Pay i Norge er nært forestående. Nok et tegn på at tjenester blir viktigere og viktigere for Apple. 

Apple Pay

Apple Pay finnes i Europa allerede i Storbritannia, Spania, Frankrike og Sveits. Og det finnes indikatorer som tyder på at også Danmark, Sverige og Norge blir medlem av klubben snarlig. 

Det er Macworld Sverige som publiserte funn av både Safari-innstillinger og support-sider hos Apple som tyder på dette.

Det er spesielt sistnevnte som synes sikrest, for siden om betaling i Safari med Apple Pay er også oversatt til norsk.Dessuten er det publisert en engelsk supportside om Apple Pay også på det norske domenet, selv om siden foreløpig ikke er oversatt enda.

Apple Store

Til slutt nevner vi at Apple Pay nå dessuten også er tilgjengelig som betalingsmåte i Apples egen iOS-app for Apple Store. I første omgang gjelder dette kun salgsgjenstander av mindre verdi, som iPhone-skall, batteripakker og liknende. 

Betaling med Apple Watch kan gjøres mot både iOS og macOS, men det er nok sistnevnte som er det vanligste scenariet siden nyere iPhone- og iPad-modeller har fingeravtrykksensor med tilhørende sikker enklave innebygget som sikkerhetsmekanisme.

Vi nevner dessuten at nye MacBook Pro med Touch Bar har innebygget Touch ID fingeravtrykksensor som også kan benyttes for å verifisere betaling på nett.

Via Macworld Sverige