Foto: Apple

iPhone som NFC-betalingsterminal

Apple lanserer Tap tp Pay on iPhone.

Publisert Sist oppdatert

Dermed vil selve telefonen, takket være NFC-brikken, bli en direkte, trådløs betalingsterminal. I første omgang kommer tilbudet til USA for forhandlere, og det er vel rimelig å anta at resten av verden vil følge etter.

Tjenesten-teknologien er en del av en iOS-beta som allerede er ute, og vil bli tilgjengelig kommersielt denne våren. Den vil fungere slik at selgere initierer transaksjonen gjennom en egen app, og Apple har inngått en avtale med selskapet Stripe om å teste dette ut allerede nå.

Formodentlig vil betalingsformidleren ta en liten bit av fortjenesten, men om Apple tar sin bit av kaken er ikke gitt. Tjenesten vil fra start av støtte plattformene American Express, Discover, Mastercard, og Visa - som nok også får en liten andel. Det mest interessante fra et forbruker-perspektiv er selvfølgelig hvor smertefri opplevelsen er; i praksis blir det ikke annerledes å dobbelt-klikke og peke på en iPhone enn en hvilken som helst betalingsterminal. Men for små butikker er det jo interessant, som kan spare store summer på å slippe å leie eller kjøpe selve terminalen.

Via Apple