AIR: Kontaktfri lading over Qi-standarden. (Foto: Apple)
AIR: Kontaktfri lading over Qi-standarden. (Foto: Apple)

Apple lanserer ladematte for iPhone

AirPower blir først tilgjengelig i 2018, men de nye Apple-produktene som støtter Qi-standarden for induktiv lading er kompatible med tredjeparts-ladere på markedet.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg er USB-hurtiglading nå tilgjengelig.

Apple lanserte nylig nye iPhone- og Apple Watch-modeller. Alle har mulighet for trådløs lading. Og ny iPhone vil også støtte hurtiglading over mer effektive strømadaptere.

Det er snakk om modellene iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X, i tillegg til de nye Apple Watch Series 3-smarturene. Dessuten vil det snart også komme et oppdatert etui til AirPods som også støtter lading uten å måtte plugges inn.

AirPower

Apple er selv i ferd med å utvikle en ladeplate kalt AirPower som vil komme på markedet i 2018. Platen er stor nok til å kunne lade både en iPhone, en Apple Watch og et AirPods-etui samtidig. 

Apple planlegger å bidra til utviklingen av Qi-standarden for induktiv lading, inkludert kraftig 7,5 W lading.

Men selv om AirPower ikke blir tilgjengelig før til neste å, skal de nye produktene være kompatible med eksisterende Qi-ladere, inkludert Ikeas integrerte ladestasjoner. 

I tillegg har Apple samarbeidet med både Belkin og Mophie, som kommer på  banen med en ladestasjon spesielt tilpasset nye iPhone hver. Du kan lese om disse henholdsvis her og her.

Kablet hurtiglading

I tillegg til induktiv lading støtter de nye iPhone-modellene hurtiglading over ordinær kablet forbindelse. Allerede i dag kan man benytte en strømadapter beregnet for en iPad eller en nyere Mac av typen 29 W eller 81/61W for betraktelig raskere lading av batteriene grunnet høyere effekt. 

Men den nye funksjonen gjør at man også kommer raskere i mål med den første halvdelen av ladingen. Apple sier at 50 prosent batterikapasitet oppnås etter bare 30 minutters lading med en slik nettadapter – som må kjøpes i tillegg. Om du ikke har den fra før da, til din nyere MacBook eller MacBook Pro eller iPad.

Sjekk ut et utdrag fra Apples lanseringsevent nedenfor.