MACWORLD

Skjermdump: Apple

Apple-diagnostikk for selvbetjent reparasjon

Software-verktøy, nå tilgjengelig i Europa, åpner for økt tilgang for tredjeparts-reparasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Apple utvider sitt opplegg for reparasjoner av maskinvare som kan utføres av tredjepart.

I dette selvreparasjons-opplegget kan også ikke-autoriserte tjenesteleverandører utføre en lang rekke prosedyrer ved hjelp av manualer og også spesielle verktøy samt originale Apple-deler. 

Til hjelp med dette har Apple nå åpnet sitt diagnostikk-verktøy med feilsøkings-pakker for iPhone, Mac og Studio Display også for det europeiske markedet. 

Med denne utvidelsen støtter dette opplegget 33 land med 24 ulike språk, og i sum 42 ulike maskinvare-produkter der M3 MacBook Air er siste skudd på stammen.

Man kan da laste ned Apple Service Utility for å feilsøke helt spesifikke deler av maskinvaren på komponent-nivå, noe som vil lette reparasjonsprosessen betydelig. 

Dette kan være batteriet, radio-brikker, kamera, ulike sensorer, eSIM, FaceID, og så videre.

I tillegg har Apple publisert et whitepaper kalt Longevity, by Design. I dette adresserer selskapet den avmålte balansen de har valgt mellom et produkts varighet, og dets reparerbarhet. Avhengig av hvordan man vekter dette vil resultatet kunne slå ulikt ut, og Apple ser ut til å ha truffet godt når det viser seg at produktene deres i praksis har lange liv, og som typisk overgår konkurrentenes.

Via Apple