Foto: Apple
Foto: Apple

WWDC23: Apple lesser på med lanseringer

Rykte: Flere nye Mac'er lanseres mandag i det som kan bli en rekordlang keynote-åpningstale.

Publisert

Bloombergs Mark Gurman, som vanligvis har de beste forbindelsene, tvitrer om rekord-lanseringer på mandag.

Bakteppet er selvfølgelig Tim Cooks keynote-tale under WWDC23-åpningen, den store årlige utviklerkonferansen som kringkastes verden over denne mandagen.

Det vi alle forventer å få presentert er selvfølgelig XR-headset'et. Men muligens for å demme opp under mulig skuffelse kommer nå altså meldingen om mange nye Mac-lanseringer, sånn i tilfelle realityOS ikke er klar for forbrukere enda.

En 15-tommers (og muligens også 13-tommer) utgave av MacBook Air har det versert rykter om en stund, og vi holder jo fremdeles pusten i forbindelse med Mac Pro-lanseringen - som muligens er snekret over en ny M3-prosessor utviklet av Apple selv. I tillegg ryktes det altså om iMac-modeller av diverse slag.

Vanligvis holder selskapet seg under to timer, spesielt nå som disse nesten utelukkende er tatt opp på forhånd. Og først og fremst er det jo programvare, og da i hovedsak operativsystemer, som skal presenteres. Men hvem er vi til å klage på en keynote spekket med maskinvare-lanseringer som går over 2-timers-merket?