Foto: Apple
Foto: Apple

Nye M2 MacBook Air

Smekker og lekker, og med flunkende nytt silisium. Som du også kan få i MacBook Pro 13"

Publisert

Igår startet WWDC 2022 opp for Apple og alle utviklere med.

Og blant alt det nye stikker nye MacBook Air seg frem - lett (1,2kg), slank (11,3mm), og med en helt ny M2-prosessor på innsiden. Som for øvrig også finnes i den nye MacBook Pro 13-tommeren med opptil 24GB omforent minne, ProRes-akselerasjon og inntil tyve timers batteritid.

MacBook Air kommer også i fire farger, ikke nødvendigvis så spreke men i en mer nedtonet, mørkere palett. Skjermen har blitt større, og er nå 13,6 tommer diagonalt med en oppløsning som lever opp til Liquid Retina-betegnelsen.

Kameraet er et 10808p HD-kamera, og så skal vi ikke glemme: MagSafe-lading. Og du får fire høyttalere for lydgjengivelse, og det hele vil vare i opptil 18 timer. Hele dagen, i praksis.

Og én viktig ting må ikke forbis i stillhet, heller - og det er viftene. Eller snarere fraværet av disse, for de finnes ikke. MacBook Air skal være helt stille (da sett bort i fra nevnte høyttalere, som suppleres av tre mikrofoner).

Nye M2 har 8 kjerner for sentralregneenheten, og 10 kjerner dedikert til grafikk. M2-brikken kan levere opp til 100GB/s fra det omforente minnet, som kan bli opptil 24GB. Brikken er også beregnet på akselerasjon av ProRes-video koding og dekoding.

Lading via USB-C, og maskinen har dessuten to Thunderbolt- /USB 4-porter på siden i tillegg til hodetelefon-uttak.

Pris i Norge fra 15'990 kroner. Tilgjengelig neste måned. Les mer hos Apple her.

Via Apple