UK: Nytt interiør i gammel fasade, i gaten der oljefondet eier store deler. (Foto: Nigel Young, Foster + Partners)
UK: Nytt interiør i gammel fasade, i gaten der oljefondet eier store deler. (Foto: Nigel Young, Foster + Partners)

Se bilder fra Apples nye London-butikk

Regent Street-flaggskipet har fått en oppgradering som samsvarer med de nye design-retningslinjene for Apples egne butikker.

Publisert Sist oppdatert

Planlegger du juleshopping i London, bør du legge turen innom Apples nye flaggskip-butikk i Regent Street.

Handlegate

Den total-renoverte butikken bringer de nye design-linjene vi først så i Brussel og San Francisco, til Englands hovedstad. Og materialene skiller seg vesentlig fra glass og stål-looken vi har sett tidligere.

Det er de britiske arkitektene i Foster + Parters, som forøvrig også designer Apples nye romskip-campus i Cupertino, som står bak – i nært samarbeid med Apples eget design-team.

Butikken er delt i tre områder: Avenue, Forum og Boardroom. Avenyen er salgs-området der du kommer inn, med sine trerekker og utstillingsvinduer. Forum er et mindre område bak i butikken med en stor media-vegg, og er tiltenkt samlinger og events. Og “styrerommet” er en litt mer avsondret del i en øvre mesanin-etasje der gründere og profesjonelle kan rådføre seg med Apples egne eksperter.

Man vil fort se at det er i stor grad naturlige materialer som preger rommene. Gulvene er i hvit terrasso, veggene er sandblåst Castagna-natursten, det finnes metalldetaljer i bronse og det er benyttet eik for møbler og annen fast innredning. Himlingen er store lyskasser.

Verd å merke seg er også det faktum at utstilte iPhone-modeller ikke lengre er tjoret fast med en metallwire som tyveribeskyttelse. Dette skal gi kundene en mer naturlig opplevelse ved å holde produktene i hånden og kunne bevege seg fritt.

Samtidig er det naturlig å anta at det finnes en form for usynlig sikkerhetsmekanisme som sikrer at de ikke forlater butikken...

Bla gjennom bildene i galleriet øverst. Du kan også se flere bilder hos Engadget her. Via Dezeen