Foto: ExpressVPN
Foto: ExpressVPN

Nye muligheter med tvOS 17 på Apple TV

Videosamtaler og VPN-tjenester rett fra storskjermen - oppdag de spennende funksjonene til tvOS 17.

Publisert

tvOS 17 ga noen spennende nye muligheter for Apple TV, den lille sorte.

Videosamtaler

For eksempel kan du kjøre videosamtaler fra storskjermen. Da bruker du din iPhone eller iPad som kamera, det Apple kaller for Continuity Camera. Det finnes flere selskaper som lager egne holdere til dette formålet, og det hele er ikke begrenset til en TV: Du kan gjøre det samme fra en Mac som ikke har et innebygget kamera.

Funksjonen gir også mulighet for noe triks slik som det å presentere flaten foran datamaskinen som en form for fremvisning. 

Apple kaller det Desk View, og ved å korrigere for perspektivet vil mottakeren se denne flaten som om kamera var montert vinkelrett over. Fint når du skal vise frem det siste kunstverket ditt, eller materialprøvene til de nye gardinene.

Og som et tilskudd til Apples FaceTime har nå også Zoom meldt seg på en tilbyder av videosamtaler via Apple TV. Du må selvfølgelig ha opprettet en konto først.

VPN

Med tvOS 17 åpnet Apple også for VPN-tjenester rett fra Apple TV. Det nyeste tilskuddet til appene som tilbyr en slik tjeneste er ExpressVPN. Der man tidligere kanskje måtte kjøre et virtuelt, privat nettverk over ruteren kan dette nå løses enkelt rett på tv-skjermen. Og straks du har valgt et annet land så kan du navigere over til innhold der det ellers kreves fysisk tilstedeværelse innen samme geografiske region. Du skal vite at NRK, for eksempel, lar deg registere deg med en elektronisk signert brukerprofil for tilgang til strømmetjenester innen EU/EØS-området. 

Nedenfor ser du et eksempel fra den første VPN-tjenesten på Apple TV, FlowVPN.

Via ExpressVPN