WWDC: Årets utviklerkonferanse med direktesendt åpningstale (Foto: Apple)
WWDC: Årets utviklerkonferanse med direktesendt åpningstale (Foto: Apple)

WWDC-keynote strømmes live

Mandag skjer det, og du kan følge med på direkten. Apples dedikerte app er oppdatert for anledningen.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende mandag, på andre pinsedag, klokken 19 norsk tid vil Apple-sjef Tim Cook & co. holde årets åpningstale på WWDC 2017.

Keynote-en markerer starten på Apples årlige utviklerkonferanse World Wide Developer Conference, der utviklere møtes for å utveksle ideer samt lære mye nytt.

Apple selv er sterkt representert med mange deltakende ingeniører og foredragsholdere – et sant Mekka for alle Apple-utviklere.

Maskinvare

Men selv om selve konferansen retter seg mot programmerere, vil Apple lansere nyheter både innen programvarefronten og typisk også innen maskinvare. Ny iPad Pro ryktes, med ny skjermstørrelse; og det samme gjelder for MacBook Pro-serien.

På den mer usikre fronten kan det bli snakk om et helt nytt produkt, en Siri-aktivert høyttaler for hjemmet som også tjener som HomeKit-hub.

Eller hva men en blodsukkermåler rettet mot diabetikere og som tar mål kun i hudoverflaten, uten nålestikk? Dette kan være et nytt tilbehør til Apple Watch som Tim Cook visstnok skal ha testet selv i den senere tid.

Programvare

Det blir ingen overraskelse om det lanseres nye versjoner av Apples fire ulike operativsystemer: macOS, iOS, tvOS og watchOS. Beta-versjoner for utviklere pleier å bli lansert samme dag. 

Også ny Swift-versjon kan bli aktuell, og da muligens versjon 4, som til en viss grad vil bryte paritet med tidligere versjoner. En kompatibilitetsmodus er ventet for eldre kode.

Hyggelig er det uansett at vi kan bivåne showet på direkten mandag kveld - du vil finne lenke til begivenheten på Apples nettsider (eller på AppleTV eller i appen) her. Du trenger en nyere Apple-enhet eller en pc med den rette nettleseren for å kunne følge livestrømmen.