MACWORLD:

Foto: Apple

600 apper for Vision Pro

Ikke mangel på tilbud fra dag én.

Publisert Sist oppdatert

Hva skal barnet hete? Apple Vision Pro.

Men hva skal det gjøre, når det blir stort? Det gjenstår å se. Fredag 2. februar kommer Vision Pro til verden (det vil si: til butikken, i USA). 

Og vi er kanskje ikke helt sikre enda på hva som er den store grunnen til å bla opp i overkant av trettifemtusen kroner for denne XR-brillen. Men det er nok fordi vi (i likhet med de fleste) ikke har testet den selv, enda.

Det kan tenkes at det er en skikkelig produktivitet-vinner, med Teams og videosamtaler og det hele. Eller at det egentlig er en skikkelig storskjerm, med den forskjell at du har den på hodet - for eksempel på lange flyturer. Eller at det er den perfekte tingen for langdistanse-forhold eller for besteforeldre/barnebarn mer enn en biltur unna. 

Ryktene vil også ha det til at kirurger ser på muligheten for dette som et hjelpemiddel i sitt arbeid, så kan det jo være vel så relevant for en bilmekaniker, eller deg selv når du skal sette sammen en IKEA-hylle eller et stort LEGO-sett?

Men av de over 600 appene som Apple sier til tilgjengelige, dag én, så ser det ut til å være mye underholdning til å begynne med. Kanskje noe overraskende, prisen tatt i betraktning - med andre ord at det skal appellere til privatmarkedet snarere enn bedriftsmarkedet. 

Men kanskje det er noe i det som sies at dette er et generasjon én-type produkt, en prøverakett inn i verden for å åpne opp nye markeder - og at det tar skikkelig av først med generasjon to? 

Sjekk ut en promo-video fra Apple nedenfor.

Via Apple