Foto: Apple
Foto: Apple

Cook ned i lønn

Apple-sjefen er med på å kutte med 50 millioner dollar, og deler ellers en video for å feire kinesisk nyttår.

Publisert

Apple-sjef Tim Cook står delvis selv bak idéen om en reduksjon i lønn på 40%.

Lønnen består typisk av både en fast og en variabel komponent, med sistnevnte knyttet til de finansielle resultatene. Nettopp slike opsjonsavtaler har kommet Cook til gode på en særs lukrativ måte, og for fjoråret nærmet hans økonomiske kompensasjon seg 90 millioner dollar. I år ser den ut til å lande på 40 millioner - ikke småpenger, det heller.

Det er delvis tilbakemeldinger fra aksjonærer som er bakgrunnen for denne endringen, og også Cooks eget initiativ. Detaljene blir kjent siden dette er opplysninger som må kunngjøres for allmenne aksjeselskap. Det skal sies at han slett ikke er lønnsledende i internasjonal sammenheng, men er likevel i det absolutt øvre sjiktet.

For øvrig har Cook tidligere gitt til kjenne at han akter å gi store deler - om ikke hele - av formuen til veldedige formål. Han skal være kjent for å leve nøkternt i det private.

Og til slutt så gjengir vi en 15 minutters video som Apple og Tim Cook delte på det kinesiske nettmediet Weibo i anledning det kinesiske nye året. Skutt på iPhone 14 Pro, selvfølgelig.

Via Financial Times / Ars Technica