Foto: Apple

WWDC 2022 lansert

Apples årlige utviklerkonferanse slår ut i full blomst i begynnelsen av juni, og Swift studentkonkurransen har også sprunget knopper.

Så var vi der igjen.

Den årlige utviklerkonferansen er nært forestående, med avvikling i perioden 6. til 10. juni.

WWDC, eller World Wide Developer Conference, er det årlige høydepunktet for utviklere i Apple-miljøet. Også i år blir det et virtuelt format, som man har hatt så stor suksess med under pandemien. Mange savner nok å kunne møtes på reise til California, men det var få billetter, hoteller var dyre, og gratis var det uansett heller ikke.

WWDC 20222 online blir derimot kostnadsfritt, og vil presentere oss for det siste innen programvare-relaterte nyheter fra iOS, iPadOS, macOS, watchOS, og tvOS. Det blir mye operativsystem, med andre ord. Kanskje noe annen software, også.

Tør vi håpe på maskinvare? Nye Mac-modeller hadde ikke vært helt ute av sin plass, med tanke på at neste generasjon Apple Silicon også er på vei med M2-chips. Og hørte vi Mac Pro, noen?

Via Apple

Men så må vi ikke glemme student-konkurransen, da. Apple har satt det fore seg å støtte student som koder med Swift i den såkalt Swift Student Challenge. Til dette bruker man iPad (eller Mac)-appen Swift Playgrounds for å lage et app-prosjekt etter eget ønske, og dette kan du rekke inn frem til 25. april.

Det er noen regler, og også premier å stikke av med. Les mer om kalaset på Apples utviklersider her.