DEV: Hva kan vi tolke ut fra årets invitasjon? (Foto: Apple)

WWDC-invitasjonen i posten

Notis: Apple har sendt ut den offisielle invitasjonen, og du har under to uker på deg til å komme deg til San Jose, California. Men du kan også se seansen hjemmefra.

Publisert Sist oppdatert

Datoen har vært kjent en stund.

Men nå er de offisielle invitasjonene for presse og venner sendt ut. 

WWDC 2019

På typisk Apple-vis venter man helt til siste liten med å sende ut invitasjonene, til frustrasjon for mange som kommer tilreisende langveisfra. 

En del som regner med at de vil få en invitasjon spekulerer faktisk i datoen for å kunne skaffe seg rimeligere fly og hotellrom, for spesielt sistnevnte kan fort skyte i været når nyheten blir offisielt kjent.

WWDC - kort for World Wide Developer Conference - er Apples årlige konferanse for utviklere, først og fremst. Det betyr lansering av programvare, og spesielt introduksjonen av de nye operativsystemene macOS og iOS. 

Årets OS-nyheter blir iOS 13 og macOS 10.15. Fra førstnevnte har det kommet noen lekkasjer (se lenke under), men for sistnevnte er ikke så mye kjent enda.

Men ved siden av software-nyhetene så kan vi alltids håpe på noen maskinvare-nyheter, også. Det er ikke alltid man får ønsket sitt oppfylt, men det er en viss tradisjonen for også å vise frem hardware.

Det som kunne være spesielt interessant er den nye modulære Mac Pro-maskinen som skal komme iår, og muligens ryktet om en 16-tommer MacBook Pro (som faktisk bare kan være en 15-tommer skjerm med mindre ramme). Så vi får se.

Om du ønsker å legge åpningstalen inn i kalenderen så det ikke går i glemmeboken så kan du følge denne lenken for en ICS-fil som du kan åpne i kalender-appen.

Via Apple