GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.
GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.

Mercedes med Apple Watch-navigasjon

Tar kroppsnære enheter av som bindeledd mellom menneske og maskin?

Publisert Sist oppdatert

Apple Watch kan åpne dører og sjekke deg inn i hoteller automatisk. De tyske bilprodusentene BMW, VW og Mercedes tror at smarturet vil bli et naturlig koblingspunkt mot bilen.

Tar kommandoen

Mercedes som så mange andre har intelligent styring i en rekke av sine modeller, og COMAND-systemet kan grensesnitte mot iPhone allerede. Apple CarPlay er underveis, og første prøvekjøring med integrasjon mot AppleWatch blir innen navigasjon.

 Høstens Mercedes C- og S-klasse med COMAND-navigasjonsløsning ombord vil kunne sende og motta navigasjonspunkter fra både iPhone og Apple Watch.

I bilen og til fots

Du kan begynne med en destinasjon på telefonen når du går ut døren hjemme, og idet du setter deg i bilen, overtar dens systemer. Tilsvarende kan COMAND sende endelig destinasjon til Apple Watch når du har parkert bilen, for å lose deg de siste meterne til fots mot målet.

Dette er altså første skritt på veien, og på sikt vil annen nyttig informasjon fra bilens systemer kunne vises på håndleddet som drivstoffnivå, rekkevidde, turteller og vedlikeholdskoder.

Via Autoblog