TIPPER: Her får en mann svaret på hvor gammel han ser ut. Folket anslår (heldigvis) mannen til å være yngre enn hva han opprinnelig er. (Foto: Newspublicator)
TIPPER: Her får en mann svaret på hvor gammel han ser ut. Folket anslår (heldigvis) mannen til å være yngre enn hva han opprinnelig er. (Foto: Newspublicator)

Nordmann bak gigantisk app-suksess

Med god hjelp av Microsoft har spillappen «How old do I look» på kun fem dager oppnådd intet mindre enn 2,4 millioner nedlastninger.

Publisert Sist oppdatert

"How old do I look" er en app som lar deg gjette alderen på tilfeldig fremmede mennesker. Og om du tør kan du også få ditt eget utseende vurdert. Ser man yngre eller eldre ut enn man er?

Nordmann bak suksessen

Appen troner per i dag listen over nedlastede apper i Kina, i tillegg til å ha blitt en stor suksess også i andre land. I Norge ligger appen nå på en god 8. plass i AppStore.

Appen er dansk og utviklet av Copenhagen Creators, men mannen bak gigantsuksessen heter Leif Kvalvik og er norsk.

Microsoft-boost

Etter at appen hadde ligget ute både i AppStore og på Google Play i omtrent ni måneder, skjedde det som skulle gi applikasjonen en real boost. 

Under en konferanse lanserte nemlig Microsoft en ny web-service som automatisk kan anslå en persons alder ved å scanne et opplastet bilde. Løsningen har navnet How-old.net, noe som kan minne om navnet "How old do I look". Dermed var det gjort, og den danske appen ble raskt skutt opp på listen i AppStores verden rundt.  

De forente arabiske emirater

Lørdag toppet spill-applikasjonen listene i flere av verdens land, blant annet er den blitt en stor hit i Indonesia, Hong Kong, Canada, Kroatia og til og med i De forente arabiske emirater. Under kategorien Trivia Games and Family ligger appen som nummer en i AppStore over de mest nedlastede appene i Kina.  

Press

Suksessen har gitt både glede og satt et stort press på utviklerne. 

– Det føltes som et cyberattack. Vi har kapasitet til å svare på 300 henvendelser i sekundet, men det var ikke lenger nok, forteller programmeringssjefen, Kristian Mortensen, i en pressemelding fra Copenhagen Creators.  

Etter tre tøffe dager og en kraftig oppgradering går appen nå som smurt. Mens Copenhagen Creators er glade for sin heldige timing, så er ikke den norske direktøren spesielt overrasket over suksessen.  

– Vi visste at denne appen hadde potensiale, forklarer Leif Kvalvik, i pressemeldingen. Han mener at appen er så solid at de allerede på forhånd hadde bestemt seg for å lage forbedringer før den uventede suksessen var et faktum. 

– Nå vil vi helt klart fortsette i samme bane, konstanterer Kvalvik.

Onsdag morgen hadde «How old do i look» passert 2millioner nedlastninger fra AppStore, og ifølge Copenhagen Creators selv, så vil eventyret bare fortsette.