DISNEY: Klekket ut i forskningsavdelingen i Sveits (Foto: Disney)

Automatisk fra 2D til 3D

Disneys Ipad-app gjør fargeleggingsbøker levende i sanntid med utvidet virkelighet. Sjekk ut den fascinerende videoen.

Publisert Sist oppdatert

Tenk om fargeleggingsboken kunne bli tredimensjonale og animerte i sanntid i en app?

Det er utgangspunktet for et Disney-forskningprosjekt, der avanserte algoritmer gjetter seg frem til teksturer i områder som ikke er synlig i 2D. Det vil si at baksiden av figuren du fargelegger også vil få farger, selv om denne siden ikke er eksponert i fargeleggingsboken. Tegningen kommer virkelig til live.

AR og VR

3D-figurene blir fargelagt tilsvarende arket i boken, i sann tid. Det er Ipad-kameraet som fanger detaljene, og også setter figuren inn over arket i et utvidet virkelighets-blikk. Krøller arket seg, så beveger figuren seg.

AR, eller augmented reality, fikk et stort spark bak da smarttelefonen ble allment utbredt. Derimot har utbredelsen aldri blitt veldig omfattende i apper tilpasset telefonens mindre skjerm. For Ipad-type nettbrett finnes det en rekke spill og interaktive bruksområder, og også de rimelige 3D-brillene à la Google Cardboard har blåst nytt liv i idéen rundt VR og AR.

Dessverre er prosjektet fremdeles på forskningsstadiet, så appen kan ikke lastes ned, men gitt publiseringen er det rimelig å anta at det vil finne en anvendelse i en annen Disney-app snarlig.

Sjekk ut en promo-video nedenfor. Via Disney Research