FOLKSOMT: Antall utstillere på høstens messe viser at vårt supplement til arbeidsmarkedet har vært sårt tiltrengt, sier daglig leder Bjørn Christian Nørbech i Global Forums (Illustrasjon: Global Forums)
FOLKSOMT: Antall utstillere på høstens messe viser at vårt supplement til arbeidsmarkedet har vært sårt tiltrengt, sier daglig leder Bjørn Christian Nørbech i Global Forums (Illustrasjon: Global Forums)

Stor pågang til online karrieremesse

På én uke har over 1000 deltakere meld seg på til høstens messe. 

Publisert Sist oppdatert

Global Forums er initiativtaker bak Norges første online karrieremesse. I vår ble det arrangert en global messe, mens selskapet 1. september i år vil være vertskap for en online karrieremesse rettet mot det skandinaviske markedet. Dette melder selskapet i en pressemelding. 

På én uke er det over 1000 deltagere som har meldt seg på høstens messe, men selskapet forventer at 2000 personer vil dukke opp den 1. september. 

Stor pågang

Nav lanserte nylig tall som viser at det er varslet kutt i 36.357 oljejobber i Norge. Da kan nye arenaer kanskje være kjærkomment for å sette arbeidssøker og arbeidstaker i kontakt med hverandre.

– I Skanska skal vi tiltrekke oss og rekruttere de beste kandidatene i markedet. Da gjelder det å være tilstede på de store og viktige arenaene, der vi kan møte kandidatene ansikt til ansikt. Vi er særlig opptatt av å være i forkant nå som vi ser at mange skarpe hoder fra olje- og gassektoren orienterer seg i andre bransjer, og at flere studenter søker seg til byggfag. Dette er mennesker som gjerne sitter på kompetanse vi ønsker oss i Skanska, sier Christian Scheen, rekrutteringsansvarlig i Skanska, i meldingen.

Daglig leder Bjørn Christian Nørbech i Global Forums kan fortelle at mottagelsen i Norge har vært over all forventning.

 – Selv om oljenæringen bærer preg av nedskjæringer for tiden er det mange andre bransjer som søker etter kvalifisert arbeidskraft. Antall utstillere på høstens messe viser at vårt supplement til arbeidsmarkedet har vært sårt tiltrengt, sier Nørbech.