GODE RÅD: Riksarkivar Inga Bolstad i Arkivverket benyttet seg av Digitaliseringsrådet med prosjektet Earkiv. Rådene de fikk førte til ny start og nytt navn. (Foto: Helen F. Nicholson)
GODE RÅD: Riksarkivar Inga Bolstad i Arkivverket benyttet seg av Digitaliseringsrådet med prosjektet Earkiv. Rådene de fikk førte til ny start og nytt navn. (Foto: Helen F. Nicholson)

Startet på nytt

Arkivverket valgte å starte på ny frisk med sitt digitaliseringsprosjekt etter veiledning fra Digitaliseringsrådet.

Publisert Sist oppdatert

- Vi visste om rådet, og at det bestod av en sammensatt gruppe med mye kompetanse. Ettersom vi hadde et prosjekt var det naturlig å søke, sier riksarkivar Inga Bolstad.

Prosjektet de la frem for Digitaliseringsrådet het opprinnelig Earkiv. Løsningen de jobber med skal på sikt sørge for å overføre digitalt arkivert materiale fra offentlige virksomheters sakarkivsystem til langtidslagring hos Arkivverket. 

- Vi fikk gode og relevante råd. Blant annet fikk vi tips om organisering, kommunikasjon og hvordan vi skulle ivareta brukerne. Vi hadde gått for raskt mot en løsning, og ble derfor rådet til å lage en kommunikasjonsplan, forteller Bolstad.

Digitaliseringsrådet anbefalte blant annet Arkivverket å forenkle fremstillingen av prosjektet. De meldte også tilbake at de gjerne kunne finne et bedre navn. 

Tilbakemeldingene førte til at Arkivverket valgte å stanse prosjektet, og starte på nytt. De valgte også å lytte til rådet om navnskifte.

Begrepet Earkiv er i bruk i en rekke andre sammenhenger også utenfor Arkivverket. For at navnevalget ikke skulle gi assosiasjoner til et bestemt konsept, bestemte etaten seg for å endre navn fra Earkiv til MAVOD (Modernisering av Arkivvedlikehold og Overføring til Depot). 

- Kommer dere til å benytte dere av Digitaliseringsrådet ved flere anledninger?

- Ja, helt klart. Vi ønsker å komme tilbake til høsten for å få nye råd, sier Bolstad.