STOLTE: Atea er stolte over å være det beste norske selskapet på bærekraft på Global 100-indeksen. Her ved Elisabeth Nissen Eide.
STOLTE: Atea er stolte over å være det beste norske selskapet på bærekraft på Global 100-indeksen. Her ved Elisabeth Nissen Eide.

Global 100 Index kårer to norske selskap

På listen over verdens mest bærekraftige selskap finner vi Apple, Cisco Systems, Alphabet Inc. og Tesla, men også et par norske jokere.

Publisert

Global 100-indeksen er en rangering av verdens mest bærekraftige selskaper. For å kvalifisere må et selskaps brutto være mer enn 1 milliard amerikanske dollar og være børsnotert.

Norske vinnere

Øverst på årets liste troner to danske selskap: førsteplassen Vestas Wind Systems, som lager vindturbiner, og andreplassen Chr. Hansen Holding AS, et biovitenskapsselskap. Vi finner også, på 51.plass, norske Atea, og på delt 55.plass, Storebrand. Atea gleder seg stort over å være Norges mest bærekraftige selskap og it-tjenestebransjen sin nummer én. De er forsiktig optimistiske om fremtiden.

– Vi har kommet langt, men det er ingen hemmelighet at IT-bransjen fortsatt har sine utfordringer, og det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Det er grunnen til at vi har jobbet hardt for å møte den negative påvirkningen av industrien, og samarbeidet med våre leverandører, kunder og partnere mens vi har transformert vår forretningsmodell til en mer sirkulær modell, sier Elisabeth Nissen Eide, leder for bærekraft i Atea. En hjørnestein i Ateas bærekraftige ambisjoner er Goitloop-konseptet, der it-enheter gjenbrukes, eller resirkuleres på en miljøvennlig måte.

Flere it-selskaper

Som nevnt er det flere store it-selskap på listen. På 27.plass er Cisco Systems, på 36.plass er Alphabet Inc. (foreldreselskapet til Google), og på 48.plass er Apple. HP klarer så vidt å snike seg inn blant topp 50 med 50.plass. Rundt 7000 selskap har vært vurdert av Corporate Knights i kåringen.