DIGITALISERING: Det nye regionale læringssenteret skal hjelpe elever med å utvikle digitale ferdigheter. Her ved Elisabeth Palmgren i Atea Norge. (Foto: Inspiria)

Lanserer digital læringslab i Sarpsborg

Inspiria science center og Atea Norge gir liv til nytt regionalt læringssenter.

Læringssenteret har tilhold i Sarpsborg, og ble åpnet med et smell torsdag 10.mars.

Senteret gir elever muligheten til å øve på å bruke moderne, teknologiske verktøy og digitale læringsmetoder. Det bidrar også til å styrke ledernes og lærernes kompetanse, uavhengig av hvilke skoleslag og fag de underviser i.

– Skole-Norge står nå i en praksisnorm-endring. Vi ser at teknologi har en viktig rolle i den nye tilnærmingen til læring. På den digitale læringslaben vil teori og praksis møtes. Profesjonsfellesskapet kan sammen utforske hvordan ny teknologi kan bidra til kreativ og skapende læring, sier Elisabeth Palmgren, leder for skole og utdanning, Atea Norge.

Robot-ballongsprekk


Sindre Martinsen-Evje, ordfører i Sarpsborg, åpnet den digitale læringslaben etter å ha selv programmert en såkalt Bit:Bot-robot og fått den til å sprekke en seremoniell ballong.

– Læringslaben til Inspiria og Atea representerer et nytt og spennende initiativ for å videreutvikle den digitale kompetansen i den norske skolen. De fleste skoleledere og lærere ble kastet ut i det med hjemmeundervisning og Teams, og har lært mye nytt. Mange har fått øynene opp for hvilke fantastiske muligheter som finnes, sier Martinsen-Evje.