BEVEGELSE: It-barten og Movember handler også om bevegelse og aktivitet. Akkurat nå er Team Atea i ferd med å trekke litt ifra i tet-kampen. (Foto: Pixabay)

It-barten: Bevegelse i tet-kampen, Atea har fått luke

Tre lag: Team Atea, ExBeardis og Sopra Steria Norge, er i ferd med å skille seg ut i kampen om pallplassene i årets It-bart. Det er bevegelse, noe Movember ønsker mer av.

Publisert Sist oppdatert

Det er bevegelse i tet-striden når vi har passert halvgått distanse i årets It-bart. Tre lag har skilt seg ut, og selv om det kan se ut som Team Atea har festet et grep, er det alt annet enn sikkert at de klarer å holde ExBeardis og Sopra Steria fra livet i kampen om den gjeve vandrepokalen. Førsteplassen nærmer seg 20.000, og selv om det er en luke ned til kampen om andreplass, er ikke avstanden fullstendig håpløs.

Selv om vi nærmer oss oppløpssiden på årets konkurranse, er det fremdeles mulighet til å være med. Lengre ned på listen, er summene fremdeles relativt beskjedne, så deltakelse i innspurten kan fremdeles gi en respektabel plassering til slutt. Sjekk ut muligheten på hjemmesidene til Movember, og les oppskriften på i bli med i bunn av saken. 

LUKE: Stillingen i It-barten mandag morgen. Team Atea er i ferd med å få luke.

Kunsten å ikke bli syk

Det er passende med bevegelse i toppen, siden aktivitet er ett av de tre sentrale aspektene ved Movember. I tillegg til å samle inn penger til forskning på prostata- og testikkelkreft samt mental helse , handler hele måneden om å hjelpe menn til å holde seg friske. Generelt er ikke menn så flinke til å oppsøke lege når det feiler dem noe, samtidig som de er litt for flinke til å holde følelseslivet for seg selv når det oppstår utfordringer der.

MER ENN BARE BART: Movember handler om menns helse, derfor er fysisk aktivitet viktig i aksjonen. (Foto: movember.com)

Det er vel dokumentert at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, visse typer kreft, samt redusere risikoen for depresjon og angst. Det kan også bidra til å styrke muskler og skjelett, forbedre søvnkvaliteten og bidra til vektkontroll, i tillegg til å ha positive effekter på kognitive funksjoner. En bemerkelsesverdig virkningsfull pille å svelge til prisen av en forfriskende tur i skogen, med andre ord.

For voksne anbefales det å være fysisk aktiv i minst 150 minutter med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet per uke, i tillegg til muskel- og skjelettrening to ganger i uken. Det er anbefalingen. Hvis utgangpunktet er null, starter effekten allerede ved den første turen.

It-barten og bevegelse

Helseeffekten av bevegelse er grunnen til at Movember også handler om aktivitet. Selv om It-barten måler suksess i innsamlet beløp, kan man også bruke profilen sin inne på sidene til Movember til å sette aktivitetsmål også.

Inne på profilen kan man sette seg mål for aktivitet i løpet av Movember måned, og legge inn fremdrift underveis. Slitsomt å drive med hele året, selvsagt, men motiverende å drive med over en kortere periode.

Selv om man ikke måler hele året, kan forhåpentligvis Movember og It-barten bidra til å starte en god, helsebringende vane. En vane som kan vare, og levere helseeffekt, hele resten av året. Kanskje bør It-barten ha et trofe for høyest aktivitet også, i tillegg til bare innsamlede penger? I så fall er vi mottakelige for forslag til hvordan en slik konkurranse kan rigges neste år.

Start et lag og bli med på moroa

Det er lett å bli med på it-barten og støtte Movember. Noen hårstrå på overleppa er beviset på at du bryr deg. Her er reglene for Movember-barten, og en oppskrift på å melde et lag på it-barten. 

    Du skal gro bart ut måneden - og kun bart, ikke skjegg eller flippskjegg. Dog er en liten, elegant ansamling under underleppen er tillatt. Mustasjen kan ikke nå kinnskjegget for da blir det et skjegg. Den kan heller ikke nå bunnen av haken, da blir det en smultring. Komplette reglene for hva som er en gyldig bart er på hjemmesidene til Movember.

    Når det er sagt, er engasjement det aller viktigste. Derfor er det også mulig for kvinner å være Mo Sista og delta i konkurransen. For at laget skal være med i Computerworlds it-barten må en lagkaptein registrere laget og deretter melde laget inn i Computerworlds it-bart. Alt dette gjøres på nettsidene til Movember.

It-barten er registrert som en utfordring i Movember-sidene. Meld deg inn, og laget sitt totale innsamlede beløp automatisk teller med i konkurransen blant norske it-selskap.

Computerworld vil følge utviklingen på konkurransen utover i november. Slik melder du inn ditt lag:

  • Opprett ditt Mo-Space på no.movember.com
  • Følg instruksjonene og opprett et lag
  • Søk opp it-barten fra lagets mo-space
  • Klikk for å bli med på utfordringen