I GANG: Movember måned er i full sving. Selv om noen lag skiller seg litt ut i teten, er det fullt mulig å melde seg på så lenge som Movember måned varer. (Foto: Movember)

It-barten: Team Atea med tidlig ledelse

Det er flere lag der innsamlingen gror om kapp med håret på overleppa nå i Movember måned.

Det er fremdeles god plass, og aldri for sent å melde på lag i it-barten. Det er flere måter å delta på, man kan for eksempel være rent støttemedlem, man kan ha profil på Movember uten å gro bart, eller man kan gå all in og gro bart, og ha egen profil.

Uavhengig av innsats må man opprette et lag, melde det inn i utfordringen it-barten, og samle inn penger for å komme seg opp på resultatlista i it-barten. Når den enkle engangsjobben er utført, teller alle donasjoner til alle medlemmer automatisk med på lagets innsats inne på utfordringen.

Verdien av å delta er tredelt: Pengene som samles inn går Movember, og deres arbeid for menns helse og forskning på kreftformer som rammer menn. Både Movember som organisasjon, og aktivitetene vi er med på underveis er med på å settesøkelyset på menns mentale helse. Noe menn ikke er så flinke til å snakke om resten av året. For det tredje er det gøy å senke skuldrene, være litt upretensiøs, og la det gro fram en liten bart sånn en gang i året. Vi kan til og med la oss lure til å mene at det er litt stilig også.

PANGSTART: Resultattavla for utfordringen etter under en uke, avslører en pangstart for Team Atea.

Du kan lese mer om arbeidet til Movember her

I it-barten, er likevel det viktigste å være med på moroa, spre et viktig budskap, og aller helst bidra til å samle inn midler til et meget viktig formål.

Pangstart

En ting er sikkert, Team Atea har startet Movember med et smell, og tatt en kommanderende ledelse allerede den første uka. I skrivende stund har totalsummen passert 23.000 kroner, og av de har Team Atea samlet inn 8.200 kroner. Det er en solid mustasje foran fjorårsvinner Exbeardis med sine 5.397 kroner. De tviholder på sin side på andreplassen hårfint foran Sopra Steria Norge, som halser etter med sine 4.900 kroner.

Uansett – kampen er i gang for alvor, følg med på Computerworld gjennom Movember måned. Så lenge kalenderen viser Movember, er det fullt mulig å melde seg på og registrere lag. Vinnersjansene er kanskje omvendt proporsjonale med antall dager igjen i måneden, men de kan man jo heller komme tilbake til neste år.

Slik blir du med:

Det er noen regler det er verdt å huske på:

    Du må starte nybarbert og helst allerede 1. november. Du skal gro bart ut måneden - og kun bart, ikke skjegg eller flippskjegg. Dog er en liten, elegant ansamling under underleppen er tillatt. Mustasjen kan ikke nå kinnskjegget for da blir det et skjegg. Den kan heller ikke nå bunnen av haken, da blir det en smultring. Komplette reglene for hva som er en gyldig bart er på hjemmesidene til Movember.

    Når det er sagt, er engasjement det aller viktigste. Derfor er det også mulig for kvinner å være Mo Sista og delta i konkurransen. For at laget skal være med i Computerworlds it-barten må en lagkaptein registrere laget og deretter melde laget inn i Computerworlds it-bart. Alt dette gjøres på nettsidene til Movember.

It-barten er registrert som en utfordring i Movember-sidene. Meld deg inn, og laget sitt totale innsamlede beløp automatisk teller med i konkurransen blant norske it-selskap.

Computerworld vil følge utviklingen på konkurransen utover i november. Slik melder du inn ditt lag:

  • Opprett ditt Mo-Space på no.movember.com
  • Følg instruksjonene og opprett et lag
  • Søk opp it-barten fra lagets mo-space
  • Klikk for å bli med på utfordringen