SJEF FOR EN DAG: På den internasjonale kvinnedagen 8. mars gir administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs, fra seg sjefsstolen til Tyra Holmen for en dag. (Foto: Atea)
SJEF FOR EN DAG: På den internasjonale kvinnedagen 8. mars gir administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs, fra seg sjefsstolen til Tyra Holmen for en dag. (Foto: Atea)

Michael Jacobs gir fra seg sjefsstolen

Tyra Holmen på 17 år er ny sjef i Atea. Hun både tiltrer og slutter i stillingen den 8. mars.

Publisert Sist oppdatert

På kvinnedagen 8. mars gir Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea, fra seg sjefsstolen for en dag til Tyra Holmen. Anledningen er Plan International Norge sitt initiativ «Girls Takeover».

Målet med initiativet er å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter gjennom å la jenter ta over viktige lederjobber i næringslivet for en dag.

– Jeg gleder meg masse til å ta over sjefsstolen til Michael på mandag. Jeg har kjempelyst til å lære mer om teknologibransjen, lederskap og hvordan Atea jobber med mangfold, sier 17-åringen som til vanlig går på International Baccaluaureat-linjen på Blindern VGS.

En annerledes annerledes-dag

Dagen til Tyra blir annerledes enn «Girls Takeover» har vært tidligere på grunn koronasituasjonen.  

– I en hjemmekontortilværelse får Tyra virkelig kjenne på hvordan det er å lede et selskap med 1600 ansatte. Det tror jeg kan være en unik erfaring å ta med seg videre, sier Michael Jacobs, i en melding fra Atea.

Tyra skal blant annet holde en appell på ledermøtet der hun skal gi sine innspill om likestilling, utdanning og jenter i teknologibransjen.   – Jeg er med i Uro, Plans ungdomsgruppe og nå på våren skal vi ha en kampanje om teknologi, og teknologiens fordeler og ulemper i kampen for likestilling. Jeg har derfor lært en god del om it-bransjens påvirkning på likestilling i verden, og håper jeg kan bruke denne kunnskapen når jeg skal ta over sjefsstolen i Atea, sier Holmen.