VINNER: Catherine Janson fra Politiets it-enhet, er kåret til årets digitaliseringsleder av Atea under Atea Community i Kristiansand. (Foto: Politiet)
VINNER: Catherine Janson fra Politiets it-enhet, er kåret til årets digitaliseringsleder av Atea under Atea Community i Kristiansand. (Foto: Politiet)

Ble kåret til Årets digitaliseringsleder av Atea

Catherine Janson, IT-direktør i Politiets IT-enhet (PIT) vant pris under Atea-konferansen Atea Community i Kristiansand.

Janson har vært IT-direktør i Politiets IT-enhet siden februar 2021, og jobbet før det som avdelingsdirektør i NAV. Politiets IT-enhet (PIT) er politiets egen it-organisasjon med over 650 medarbeidere. De er en pådriver for digitalisering og jobber med fremtidsrettet teknologi og smidig utvikling.

– Vi har satt oss viktige mål med å levere brukerverdi raskere og hyppigere. For å få til det har vi vært gjennom store endringer de siste 18 månedene, vi har blant annet endret styringsmodell, arbeidsform og organisering. Dette danner nå en plattform for gode og smidige arbeidsforhold for smarte folk, som digitaliserer kjernen av politiets oppgaver med fokus på problemløsning for, og sammen med, brukerne, sier Catherine Janson i en pressemelding, og takker varmt for prisen.

– Det er utrolig hyggelig å bli kåret til årets digitaliseringsleder. Denne prisen inspirerer stort til å fortsette det viktige arbeidet med digitalisering i politiet, sier hun.

Prisen deles ifølge Atea ut til en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med teknologiske landskap. Vedkommende har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som vedkommende drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi.

Øvrige finalister til prisen var Kine Berild Norheim, daglig leder i NExTdigital, Nicolai Tangen, leder av Oljefondet (Norges Bank Investment Management) og Andreas Paulsen, Head of IT and Technology i Recharge AS.

Modig vinner

Tidligere har Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, Elin Willmark Darell, it-sjef for Værnesregionen og Geir Inge Stokke, tidligere konsernsjef i Coop vunnet utmerkelsen. Admininstrerende direktør Ole Petter Saxrud trekker fram at Janson er en modig leder:

– Catherine Janson er en modig leder som setter en tydelig retning for digital transformasjon av politiet. Hun er brennende engasjert i brukernes behov, opptatt av tverrfaglighet og smidig utvikling og har store ambisjoner om å jobbe mer datadrevet. I tillegg forvalter hun et enormt viktig samfunnsoppdrag der teknologi er en kritisk faktor i jobben med å skape en trygg hverdag for alle, samt gode innbyggertjenester, sier Saxrud, i pressemeldingen.