IKKE GODT NOK: Konsernsjefen i Atea sier at han har forventninger om tydelige forbedringer kvartal for kvartal. Det har manglet i Atea Danmark, og derfor mistet direktøren der jobben. (Arkivfoto: Ahlert Hysing)

Atea med vekst i fjerde kvartal

Lønnsomhetsforbedring i Sverige og Danmark, men fall i Norge grunnet krevende tilstander i olje- og gassektor.

Leverandøren melder inntekt på 8,6 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015, opp 14 prosent fra tilsvarende kvartal 2014. EBITDA endte på 378 millioner kroner, ned fra 396 millioner kroner i fjor. Også kontantstrømmen fra drift økte, og landet på om lag 1,5 milliarder kroner.

- Atea hadde en sterk samlet omsetningsvekst, økt lønnsomhet i Sverige, og en fortsatt oppgang i Danmark i løpet av fjerde kvartal 2015. Konantstrøm fra driften var utmerket, sier konsernsjef Steiner Sønsteby i en melding.

For hele året melder konsernet inntekt på 27,9 milliarder kroner, en økning på 13,5 prosent mot 2014. Kontantstrømmen økte med 34,2 prosent, til omlag 1,3 milliarder kroner.

Ned i Norge

Driftsresultatet (EBITDA) i Norge falt med 43 prosent til 64 millioner kroner, skriver Finansavisen. Spesielt skal det være problematiske olje- og gasssektoren på Vestlandet som trekker ned. 

Det etter konsernet tok grep og nedbemannet 50 årsverk i april, etter flere kvartaler med svak vekst og økte kostnader i Norge.

Selskapet har også vært tynget av korrupsjonssaken i Atea Danmark der politiet mener offentlig ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet blant annet har fått reiser til USA og Dubai, betalt fra et kontor tilhørende Atea.

Saken hatt konsekvenser for Atea Danmark som har opplevd at at kunder har utsatt eller annulert bestillinger, ifølge danske Computerworld