STØTTE: DOGA deler ut midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP), som gir støtte til designdrevne innovasjonsprosjekter i idefasen. Blant de som mottar støtte finner vi tjenesteleverandøren Procano. (Illustrasjon: Pixabay)

Atea-saken: Millioner av kroner forsvunnet

Atea kan ikke dokumentere at selskapet har mottatt millioner av kroner fra Region Sjælland. 

Publisert Sist oppdatert

En hittil hemmeligholdt rapport fra konsulentfirmaet Rambøll viser ifølge flere medier at Region Sjælland har betalt fakturaer for opp mot 40 millioner kroner fra it-firmaet Atea i danmark.

Problemet er bare det at Atea ikke kan finne hverken fakturaer eller penger i regnskapet.

Omvendt har Atea utstedt regninger for cirka 15 millioner danske kroner til Region Sjælland, som regionen tilsynelatende aldri har sett.

Rambøll-rapporten viser at it-utstyr fra Atea, som er kjøpt og betalt av Region Sjælland, tilsynelatende er levert til adresser som ikke har tilknytning til Regionen.

Ifølge Weekendavisen konkluderer Rambøll med at det er snakk om «…adresser som tilhører private firmaer, herunder hjemmeadresser som sannsynligvis tilhører medarbeidere i Region Sjælland».

Mottok it-utstyr for tre millioner

I et tilfelle har Rambøll funnet et kundenummer hos Atea – «123123» - som viser seg å være en selger hos Atea.  Det gjeldende kundenummeret skal ha mottatt it-utstyr for 3,3 millioner danske kroner.

Det skal også ha blitt levert it-utstyr for mer enn 541.000 danske kroner til en adresse i Aabenraa i Sørjylland.

Rambølls opplysninger stammer fra en rapport som tidligere på året ble levert til Region Sjælland.

Saken er hentet fra Computerworld Danmark