FRITID: Thomas Tømmernes i Atea er for det meste pålogget hele sommeren, men han er en lidenskapelig fluefisker og klarer å logge av når han kan stå med vadere i en eller annen elv og svinge enhåndsstangen. (Foto: privat)

På alerten, mens resten av Norge lader batteriene

SOMMERKONTORET: Thomas Tømmernes i Atea logger aldri helt av. I hvert fall ikke om sommeren, når det er høysesong for cyberkriminelle.

Publisert Sist oppdatert

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg jobber i Atea og leder Ateas it-sikkerhetssatsing og brenner for å få det norske samfunnet til å forstå hvor viktig it-sikkerhet er. Dette gjør jeg gjerne gjennom foredrag, opplysningskampanjer og seminarer som forklarer det komplekse i sikkerhetsfaget, med hverdagslige analogier slik alle forstår hva det er snakk om. Jeg er også programleder for podkasten «Før alarmen går» som annenhver uke tar opp ulike tema knyttet til it-sikkerhet, på en enkel og forståelig måte.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Man pleier å si at it-sikkerhet er mer som en livsstil enn en jobb og dette gjelder også for meg. Som Ateas mediekontakt for fagområdet it-sikkerhet og daglig sparringpartner med hendelseshåndteringsteamet (IRT) logger jeg egentlig aldri helt av. Ferietid er høytid for cyberkriminelle som utnytter at mange virksomheter ikke er like påskrudd som til vanlig i løpet av sommerferien, så vi sørger for å være på alerten mens Norge lader batteriene. Det skal derimot sies at jeg over hodet ikke klager på dette – Jeg stortrives med oppgavene og spenningsnivået i jobben min.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Atea har 22 kontorer i Norge og totalt 80 kontorer i Norden og Baltikum, så det blir mye reise på meg. Med tilgang på all mulig teknologi vil jeg vel si at jobben er mer en tilstand enn et arbeidssted. Dette fikk vi også bevist under Covid, når alle omstilte livet fra en dag til en annen med tanke på oppmøte på arbeidsplass. Om jeg skal ramse opp arbeidssteder i prioritert rekkefølge blir det Ateas hovedkontor i Oslo, avdelingskontorer, hjemmekontor, hoteller, flyplass og rasteplasser. Jobben som it-sikkerhetsevangelist fungerer best når man kan se folk i «in real life».

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Jeg digger å ta med kidsa mine til nye steder! I år skal lillebroren min gifte seg i Montenegro, så vi har lagt opp til en god rundreise der for å oppleve både badestrender, uteliv, kultur og bryllup. Ellers er jeg en lidenskapelig fluefisker og logger av når jeg står med vadere i en eller annen elv og svinger enhåndsstangen. For de som nå kontakter meg for å bestille en ørrett, må jeg dessverre innrømme at jeg ikke får så innmari mye fisk (og de jeg får pleier jeg å ta bilde av og sette ut igjen).

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Jeg må tilstå at det både blir en del bøker, filmer og serier på flyturene. Jeg liker godt action og krim, så vil spesielt anbefale seriene Banshee, Luther, Goliat, Bosch, og Peaky Blinders. Av bøker leser jeg som regel alt som ligger på topp 10 (som jeg gjerne plukker med fra en eller annen bokhandel på flyplassene), men er spesielt fan av Mo Hayder, Anne Rice, Harlan Coben, Lee Child eller norske Jo Nesbø og Tom Egeland