SATSER: Med oppkjøp av nok et selskap er Google posisjonert for å komme på banen innenfor augmentert virkelighet. (Foto: Unsplash)

Google satser videre på augmentert virkelighet

Google kjøper opp selskap som kan hjelpe dem å lage bedre AV-headsett.

Publisert Sist oppdatert

Google skriver på bloggen sin at de kjøper opp Raxium, en innovatør innenfor microLED-teknologi. I følge Rick Osterloh har Raxium brukt de siste fem årene på å skape en kostnads- og energieffektiv høyresolusjonsskjerm i miniatyr. Dermed vil ekspertisen deres spille en nøkkelrolle for Googles investering og utvikling av maskinvare.

Dette gir sterkere bevis for at Googles neste steg innen AV er nærtstående, ifølge The Verge. Google kjøpte opp brilleselskapet North i 2020, og det ryktes at de ansetter ingeniører som sal bygge et system for bruk av AV. I januar ble det klart at Google Labs holder på med Porject Iris, som er et prosjekt for et AV-headsett.

Konkurrenter er allerede på banen med lignende produkter, slik som Microsoft med Hololens, og andre som Apple og Meta jobber med saken.

Augmentert virkelighet

Augmentert virkelighet (fra engelsk augmented reality) er teknologi som kombinerer virtuelle data med fysiske data. Et eksempel er bruk av green screen for å gi en annen bakgrunn bak skuespillere enn den de står foran.