PRISVINNERE: Medarbeidere i norske Auka mottar prisen på 50.000 euro fra Visa. (Pressefoto: Visa) 

Pris til norsk betalingsløsning

Det norske teknologiselskapet Auka vant finalen i høstens runde i Visas innovasjonsprogram for Norden og Baltikum.

Det var utviklingen av en ny mobilbetalingsplattform kalt Settle som gjorde at Auka vant finalen i Visa Everywhere Initiative, som ble avviklet i Helsinki. Auka var en av de fire nominerte i finalen.

Fintech-oppstart

Arrangementet var myntet på oppstartsselskaper i fintech-bransjen i de nordiske landene og i Baltikum. Konkurransen dreide seg om finansieringsstøtte på 50.000 euro, nesten en halv million kroner, og mulighet til å lansere sitt produkt i samarbeid med Visa. I tillegg til prispengene fikk Auka 5.000 euro ekstra fordi selskapet også vant avstemningen over publikums favoritt.

Totalt kom det inn 164 søknader fra 154 oppstartsselskaper i de nordiske og baltiske landene.

Fra Mcash til Settle

Det norske teknologiselskapet Auka ble etablert i 2008 og har altså utviklet en mobilbetalingsplattform kalt Settle. Selskapet lanserte den første digitale, mobile lommeboken i Norge i 2014, Mcash. Senere har løsningen blitt en del av Vipps. Auka lanserte Settle i EU nå i 2018.

Visa Everywhere Initiative er et globalt innovasjonsprogram som er etablert for å støtte oppstartsselskaper med å utvikle morgendagens betalings- og handelsløsninger. Innovasjonsprogrammet omfatter så langt over 75 land verden over, og siden starten i 2015 har det bidratt med over to milliarder dollar til finansiering av oppstartsselskaper.