VIRTUELL HÅNDHILSING: Raymond Alves i VisionsConnected og Odd Sverre Østlie i Viju tar hverandre i hånden over videokonferanse. (Foto: Viju)
VIRTUELL HÅNDHILSING: Raymond Alves i VisionsConnected og Odd Sverre Østlie i Viju tar hverandre i hånden over videokonferanse. (Foto: Viju)

AV-spesialister fusjonerer

Investor kjøper norske Viju og nederlandske Visionsconnected for å skape en global AV-aktør.

Publisert Sist oppdatert

Avedon Capital Partners har kjøpt norske Viju og nederlandske Visionsconnected, ifølge pressemelding.  De to allerede globale selskapene slås nå sammen for å skape en ledende global spesialist innen videokonferanse-, audiovisuelle- og samhandlingsløsninger.

Det nye selskapet vil ha en årlig omsetning på rundt en milliard norske kroner med i underkant av 400 ansatte fordelt på 17 kontorer over hele verden. Kundene befinner seg både i offentlig og privat sektor i mer enn 120 land.  

Det juridiske hovedkontoret for det nye selskapet vil ligge i Amsterdam, men selskapet vil som i dag fortsette med å betjene sine kunder over hele verden fra etablerte kontorer i de ulike verdensdeler. En ny felles merkevare vil bli lansert tidlig i 2018.

Norsk konsernsjef

Konsernsjef i Viju, Odd Sverre Østlie, blir konsernsjef for det nye selskapet. Østlie har tidligere arbeidet i Cisco, Tandberg, Microsoft og McKinsey, og er ansvarlig for selskapets vekststrategi. Den innebærer både organisk vekst og oppkjøp.

– Ved å kombinere våre tilbud og løsninger styrker vi oss og blir en helt komplett leverandør av fysiske og virtuelle møterom, audiovisuelle løsninger og tilhørende tjenester og support. Med felles krefter og en ambisiøs vekststrategi vil vi nå ut til enda flere kunder og markeder enn tidligere, sier Østlie.

–  Kundene skal kunne måle forbedringene de oppnår ved å investere i samhandlings- og audiovisuell teknologi, sier Raymond Alves, grunnlegger av Visionsonnected. Han blir nå direktør for løsninger.

– Vi har fulgt dette markedet og ser at det er et behov for en ledende global spesialist. Det er et dynamisk, men fragmentert marked i sterk vekst. Stadig flere trenger høykvalitets video- og samhandlingsløsninger. Dette sier Emily Jeffries-Boezeman i Avedon Capital Partners, som mener Viju og Visionsconnected representerer en fremoverlent kultur med gode forutsetninger for å vokse i dette markedet.