AGGRESSIV: Teknologisjef og rockestjerne Verner Vogels i Amazon Web Services offentliggjorde aggressive planer for datasentre i Norden under Reinvent i Las Vegas.

AWS skal åpne lokasjon i Norge

Ansetter for harde livet, skal ha 14 nye i Norge.

Publisert Sist oppdatert

LAS VEGAS: Under slutt-keynote på årets Reinvent, offentliggjorde selskapets CTO Verner Vogels at Amazon Web Services (AWS) skal åpne flere lokasjoner i Norden, og at Norge er en av dem. Selskapet har allerede etablert en region i Sverige. I løpet av 2022 skal selskapet åpne lokasjoner i Norge, Danmark og Finland også.

Det betyr lavere forsinkelse og bedre tilgang til AWS sine tjenester i hele Norden. Totalt skal selskapet etablere 30 nye lokasjoner på verdensbasis, et arbeid som skal starte i 2022. Noe konkret tidspunkt for når lokasjonen i Norge skal komme ble ikke offentliggjort.

Vokser, men vil ikke si

Selskapet er notorisk hemmelighetsfulle med hensyn til tall for lokalt volum og vekst, men i samtale med Computerworld, mer enn hintet Manuel Bohnet, som leder Enterprise i Norden og Baltikum om at det ser lyst ut for vekst i Norge også.

– Vi kommenterer ikke på lokale tall, men jeg kan si at vi søker etter 14 nye medarbeidere i Norge. På tvers av hele Norden, søker vi 55 nye ansatte, sier Bohnet.

Han pekte også til store nye avtaler i Norge, som at DNB flytter nettbanken til AWS, at Yara skal bygge en digital produksjonsplattform i selskapets sky.