BANKSKY: Sparebank 1 ser mange fordeler ved en bank i skyen. Her ved Vegard Hartmann som er leder for it i Sparebank 1. (Foto: Sparebank 1)
BANKSKY: Sparebank 1 ser mange fordeler ved en bank i skyen. Her ved Vegard Hartmann som er leder for it i Sparebank 1. (Foto: Sparebank 1)

Nå flytter nettbanken deres opp i AWS-skyen

SpareBank 1 Utvikling flytter nå SpareBank 1 sin mobil- og nettbank opp i AWS-skyen.

Publisert Sist oppdatert

Den langsiktige og strategiske avtalen med Amazon Web Services innebærer i praksis at SpareBank 1-bankene raskere og enklere kan levere nye tjenester internt og til sine kunder, samtidig som endringsevnen og fleksibiliteten forbedres.

– Dette samarbeidet gir oss en rekke fordeler, blant annet redusert tid fra idé til utrulling. Vi forbedrer styrings- og kostnadsmekanismene for applikasjonsutrulling, som igjen betyr at vi kan ta bedre forretningsmessige beslutninger og vurderinger, sier Vegard Hartmann som er leder for it i SpareBank 1 Utvikling, i en pressemelding.

Skal bli enda bedre for kundene

På spørsmål om hvordan bankalliansens kunder vil merke migrasjonen til AWS-skyen, sier Hartmann at det på sikt vil bli en enda bedre bankopplevelse for kundene.

– Ved å ta i bruk AWS-verktøyene frigjør vi interne ressurser til å fokusere på ytterligere forbedring av kundeopplevelsen, og kundene våre får en enda mer fremtidsrettet bank, legger han til.

Alltid vært et teknologiselskap

Manuel Bohnet i Amazon Web Services Nordic sier SpareBank 1 Utvikling er en veldig spennende kunde å jobbe med, da de allerede er langt fremme og har ansatte med veldig høy teknologikompetanse.

– Mange banker sier at de går fra å være bank til et teknologiselskap, men SpareBank 1 Utvikling har alltid vært det. De jobber kontinuerlig for å skape de beste digitale banktjenestene for kundene sine. De er dermed en veldig interessant kunde for oss, fordi deres og våre utviklere snakker samme språk. Noe som igjen betyr at vi lettere kommer til mål, sier han.

Høyt fokus på sikkerhet

Det sier seg selv at enhver bank vektlegger sikkerhet, inkludert SpareBank 1. Prosjektleder Kim Bredesen sier de har opprettet et eget kjerneteam som ene og alene skal jobbe med sikkerhet i AWS-skyen.

– Vi har høy tillit til AWS, men vi har samtidig vår egen sikkerhetsdefinisjon og vår egen måte å bruke skyen på. For at det skal være trygt for utviklerne så vel som kundene, er det viktig for oss å alltid ha en hånd på rattet. Noe AWS faktisk bejubler, sier han.

– Den langsiktige avtalen handler enkelt forklart om å tilrettelegge for en fremtid med kontinuerlig utvikling. Akkurat nå ligger hovedfokuset på å etablere et sikkert AWS-miljø for enkel migrasjon av applikasjoner til skyen, legger Kim Bredesen til.