SIKTER MOT STJERNENE: AWS Space Accelerator ønsker deltakere til nytt program, som har som mål og bevege seg utenfor skyen – ved hjelp av skyen. Bedrifter som søker om å delta bedømmes på en rekke faktorer som innovativitet, originalitet, kreativitet og hvordan AWS-skyen og tjenester benyttes i forretningsideen. (Foto: Unsplash)

Jakter oppstartsbedrifter med verdensromideer

Ønsker deltakere til AWS Space Accelerator – et program for bedrifter som vil bevege seg utenfor skyen.

For tredje år på rad inviteres oppstartsbedrifter med fokus på verdensrommet til å delta på AWS Space Accelerator. Et program for neste generasjon bedrifter som har som mål å bevege seg utenfor skyen – ved hjelp av skyen.

Programmet er verdensomspennende, og har plass til totalt 15 kandidater som vil få teknisk støtte, midler og strategisk rådgivning. Programmet er utviklet i samarbeid med TechConnect som bistår med kompetanse innen risikokapital og markedsrelaterte spørsmål.

Verdensrommet er mer tilgjengelig

– I løpet av de første 60 årene etter at menneskeheten nådde verdensrommet, ble færre enn 8000 gjenstander sendt opp. De siste fem årene har utviklingen gått ekstremt fort, skriver Clint Crosier, Director, Aerospace & Satelites i AWS, i et blogginnlegg. Han fortsetter:

– I dag er antallet gjenstander i verdensrommet på mer enn 14000, og trenden viser ingen tegn til å avta. For å støtte oppom innovasjonen kreves løsninger som sikrer langsiktig bærekraft for romindustrien, samt initiativ som via data og innsikt er positivt for bærekrafts- og klimamålene på jordkloden.

Bedrifter som søker om å delta bedømmes på en rekke faktorer som innovativitet, originalitet, kreativitet og hvordan AWS-skyen og tjenester benyttes i forretningsideen. Programmet gjennomføres fra 1. til 25. mai.

Norske bedrifter som ønsker å være med kan søke frem til 6. mars.