SKY-GLEDE: AWS bringer sine skytjenester til Oslo med "Local Zone". Her ved Danielle Gorlick i AWS Norden. (Foto: AWS)

AWS åpner "Local Zone" i Oslo

AWS Local Zone bringer skyinfrastruktur til Norge.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding annonserer AWS planene om å bringe "Local Zone" til Oslo.

Danielle Gorlick, co-leader for AWS i Norden, sier det er viktig å levere applikasjoner med ultralav latens som en sømløs brukeropplevelse uavhengig av bransje.

– Vi er glade for å bringe «skyens utkant» nærmere flere av våre norske kunder for å imøtekomme deres krav og behov, sier hun.

AWS Local Zone er en type skyinfrastruktur som bringer databehandling, databaser, lagring og andre tjenester i utkanten av skyen til tettbefolkede strøk, industriområder og it-sentre. Allerede eksisterer det 16 slike soner i USA, og AWS planlegger nå 31 soner i ytterligere 26 land.

Innovasjon og lavlatens

– AWS Local Zones sikrer at flere i offentlig og privat sektor, inkludert innovative oppstartsbedrifter og AWS-partnere, får muligheten til å levere en ny generasjon med lavlatensapplikasjoner til sluttbrukerne. Det betyr også at de kan dra nytte av kostnadsbesparelsene, skalerbarheten og den høye tilgjengeligheten som AWS gir, forklarer Gorlick.

For mange er de eksisterende sonene bra nok til deres behov, men for selskaper som trenger ultralav latens er nye Local Zones en god nyhet.

– Den nye lokale sonen i Oslo er en fortsettelse av vår investering for å støtte alle typer kunder, samt en viktig del av vår forpliktelse til å akselerere innovasjonen ved å bringe skyinfrastruktur til flere nordiske lokasjoner, avslutter Gorlick.