EUROPA: Amazon Web Services (AWS) lanserer ny tjeneste bedre tilpasset strenge regulatoriske krav fra EU. (Foto: AWS)

AWS lanserer dedikerte lokale soner

AWS lanserer en ny tjeneste som gir økt kontroll over dataenes fysiske lokasjon og som møter strenge sikkerhetskrav. Tjenesten skal adressere behov i offentlig sektor og regulerte bransjer med strenge krav og forskrifter for datalagring og sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Amazon Web Services (AWS), er sammen med Microsoft og Google, ledende på infrastruktur skytjenester (IaaS) -markedet både internasjonalt og i Norge. Ett hinder mot å flytte tjenester til nettet, er hensynet til datasuverenitet.

Med den nye tjenesten AWS Dedicated Local Zones kan kundene reservere sin egne private del av AWS-infrastrukturen. Dette gir et ekstra sikkerhetslag i kombinasjon med tilgang til selskapets skalerbare og fleksible skytjenester. Noe som er spesielt gunstig for organisasjoner som må håndtere kritiske oppgaver uten å måtte gå på akkord med ytelse og sikkerhet.

Like fordeler som lokale soner

Tjenesten har ifølge selskapet selv de samme fordelene som AWS Local Zones i form av elastisitet, skalerbarhet og sikkerhet, samt en modell der det betales etter behov med tanke på kapasitet. Funksjonene inkluderer overvåkning av datatilgang og revisjonsprogrammer, tilgangskontroll, samt alternativer for å håndheve sikkerhetsklarering eller andre kriterier for lokal AWS-personell.

AWS Dedicated Local Zones

  • Forbedret datalagring: AWS Dedicated Local Zones gir kundene muligheten til å nøyaktig velge hvor dataene skal lagres. Hvilket gjør det enklere å overholde regulatoriske krav og sikre at dataene ikke forlater en spesifikk geografisk region.
  • Økt sikkerhet: AWS Dedicated Local Zones har ekstra sikkerhetsfunksjoner som overvåking av tilgang og revisjonsprogrammer.
  • Skalerbarhet og sikkerhet: AWS Dedicated Local Zones gjør det enkelt å skalere opp eller ned etter behov. Hvilket er synonymt med fleksible løsninger som ikke krever store investeringer i egen infrastruktur.

Nye krav fra EU om datasuverenitet har ført til at flere av sky-leverandørene har lansert tjenester som adresserer reguleringene, i form av å gi kundene større råderett over egen infrastruktur og data. Riset bak speilet er frykten for å bli stengt ute fra det europeiske markedet. 

Med lanseringen mener AWS at de viser sin forpliktelse til å levere løsninger som oppfyller kundenes krav og behov for datalagring og sikkerhet. Målet med den nye tjenesten er ifølge selskapet å gi bedrifter og organisasjoner muligheten til å utnytte skyens fordeler, uten å måtte gå på kompromiss med verken sikkerhet eller regulatoriske krav.