USB-C: Veivalg 2015.

Porsche med USB-C

LaCie klar med ekstern disk som matcher nye MacBook og Googles Chromebook Pixel.

Publisert Sist oppdatert

Perfekt timing for LaCie - ny mobil harddisk med pirrende Porsche-design og  den nye usb-kontakten.

Både Apple og Google er ute med nye bærbare som flytter grenser for vekt og mobilitet. Og begge har valgt å implementere den nye USB 3.1-type pluggen - Apples nye MacBook har én og Chromebook Pixel har to av disse symmetriske kontaktene.

En symmetrisk plugg gjør livet enklere for alle, siden det ikke finnes en «feil» måte å sette den inn på. Man burde kanskje rettere si at det er to riktige måter å plugge i. Men den største fordelen er kanskje kombinasjonen av data, A/V og strøm gjennom samme grensesnitt.

USB 3.0

Både USB 3.0 og USB 3.1 er bakover-kompatibel med tidligere usb-standarder (adapter-ledning for USB Type-A-kontakt medfølger). De nye LaCie-diskene yter USB 3.0-hastighet. Teoretisk hastighet på opptil 100 MB/s er mulig, ifølge LaCie.

Spesifikasjonen tilsier opptil 5 Gb/s for USB 3.0, kontra opptil 480 Mb/s for USB 2.0. Den enda nyere USB 3.1-standarden dobler hastigheten til 10 Gb/s, men LaCie har foreløpig altså satset på USB 3.0, selv om det er den nye USB-C-pluggen som benyttes.

Dimensjoner

LaCie Porsche Design Mobile Drive kommer i to grunnkonfigurasjoner, hvorav den ene i to varianter. Det finnes en slank modell (79 x 128 x 11 mm ) med 500 GB lagring, mens den noe fetere toppmodellen (77 x 130 x 15 mm) kan fås med enten 1 eller 2 TB kapasitet. Litt vektforskjell er det også (182 g mot 240 g).

Felles for dem er en solid utførelse med et kabinett i 3 mm aluminium, og stilmessig passer de utmerket til en MacBook. LaCie har utviklet disse spesielt med tanke på Mac-brukere. 

Les mer hos LaCie her