BUSINESS-ROBUST: Panasonic Toughbook CF-54 er en robust bærbar pc med design som nærmer seg dagens stilige business-bærbare. (Foto: Panasonic)

Holder hele dagen

Mekanikere, arkitekter og sikkerhetspersonell er blant målgruppene for Panasonics nye semirobuste bærbare pc, Toughbook CF-54.

Brukerne av den nye hardføre pc-en kan jobbe med den hele dagen uten å lade, lover Panasonic, som har satset sterkt på nisjemarkedet med særdeles robuste pc-er og hybrid-maskiner gjennom mange år.

Tredje generasjon

Panasonic betegner Toughbook CF-54 som selskapets tredje generasjon av dette pc-konseptet. Tross den ekstra beskyttelsen mot støt, støv, fuktighet, varme, kulde og mange andre slags påkjenninger har Toughbook CF-54 fått en design som gjør at den nesten ser ut som en vanlig business-pc, om enn litt tykkere enn mange av dagens slanke sådanne.

Maskinen har 14-tommers skjerm og erstatter Toughbook CF-53, som har vært den mest populære av Panasonics semirobuste pc-er så langt.

Batteribytte uten stans

Ifølge Panasonic har CF-54 batterikapasitet på ti timer. Målet har vært å utvikle en robust pc som kan brukes ute i felten eller i tøffe omgivelser en hel dag uten avbrudd.

CF-54 har dessuten såkalt «hot swap»-funksjon for batteribytte. Dette innebærer at man kan bytte batteri uten å måtte slå av enheten.

Toughbook CF-54 kommer i tre versjoner kalt henholdsvis Entry, Mid og Premium. Alle leveres som standard med DVD-spiller samt VGA- og True Seriel-porter.

Fleksibel konfigurering

Panasonic tilbyr imidlertid fleksible konfigurasjonsvarianter, for eksempel at man i stedet for DVD-spiller kan få en ekstra batteriplass, en Smartkort-leser eller et PC-kort. Via en fleksibel konfigurasjonsport kan man også få ekstra LAN-tilkobling, DGPS-tilkobling eller en fjerde USB 2.0-port, om det er ønskelig.

DGPS står for differensiell GPS og er en utvidelse av GPS-navigasjonssystemet der det også tas med signaler fra landbaserte stasjoner for å forbedre nøyaktigheten.

BÆREHÅNDTAK: Panasonics Toughbook-pc-er kommer med bærehåndtak. (Foto: Panasonic)

Utstyrer man maskinen med ekstra batteri, blir batteritiden forlenget til opptil 17 timer, ifølge Panasonic.

Skjermen kan bestilles i tre varianter. Man kan få en vanlig HD-skjerm med oppløsning på 1.366 x 768 piksler, Full HD-skjerm med oppløsning på 1.920 x 1.080 piksler eller en Full HD-skjerm som er berøringsfølsom.

Panasonic Toughbook CF-54 leveres med Windows 10 Pro.

Mange porter

Pc-en har en rekke innebygde grensesnitt, for eksempel VGA- og HDMI-tilkobling for projektorer og skjermer, en True Serial-port, LAN-port, USB 3.0-port og SD-kortleser.

Maskinen kommer med en dokkingtilkobling og med opsjon for tilleggsutstyr som blant annet omfatter 4G LTE-kommunikasjon, kontaktløs Smart Card-leser og fingeravtrykksleser, samt en del annet.

CF-54 er utstyrt med Intel Core i5-7300U vPro-prosessor.

Panasonic CF-54 kommer i salg i juni. Norske priser er ikke klare, men i euro-markedet er startprisen for enkleste modell cirka 1.550 euro (rundt 14.500 kroner).