PREMIUM: Dell trenger ikke se kjedelig ut, selv ikke blant bedriftsbærbare. Foto: PC Advisor/IDG

TEST: Bedriftsbærbar og hjemmekjær

Dells Latitude-serie bærbare er blitt synonymt med bedriften, med sitt motstykke i den konsumentfokuserte Inspiron-serien. Latitude 7370 er alt du forventer fra Dell når det kommer til bedriften, spørsmålet er hva mer denne lille kraftpakken har å tilby.

Publisert Sist oppdatert

7370 er en nett 13-tommers ultrabærbar, som føles mindre enn det den er. Dette er til dels takket være den glimrende skjermen som strekker seg til å være nesten rammeløs. Selve skjermen er matt og meget behagelig, og med en oppløsning på 1920x1080 er den kanskje ikke imponerende men samtidig nok til denne skjermstørrelsen.

Delldesign

Selve maskinen er utført i en matt, sort plastikk, med unntak av dekselet, som er i børstet aluminium. den er behagelig å jobbe på, men det blir fort fingermerker rundt tastaturet. Plasten har en litt gummiert følelse, men bygg-kvaliteten føles veldig solid.

Hengslene er relativt standard, men er så stramme at vi ikke merket noe bevegelse under bruk (noe vi ofte ser som et problem på ultrabærbare). 7370 veier bare så vidt over 1.100 gram, og er dermed lett å ta med seg på farten.

Pakket med porter

Til tross for størrelsen har Dell pakket inn godt med tilkoblinger og porter. På høyresiden finner vi en SD-kort leser, en standard USB 3.0 port samt hodetelefon-kobling. På den andre siden har vi en smartkort-leser, skuff til SIM-kort, mini-HDMI og to USB-C porter. Disse siste portene kan gjennom thunderbolt 3 brukes til alt fra ren lading, til display-utgang, dataflytting eller docking.

PORTER: Som bedriftsbærbare bør være, er også 7370 godt utstyrt med porter.Foto: PC Advisor/IDG

Tastaturet er kanskje det første som viser tydelig at dette er en business-bærbar. Tastene er i tradisjonell øy-format og har en fordypning i midten. Dette er kanskje litt uvant for noen, men etter litt trening ble vi fort vant til det. Styreflaten er god, om enn litt liten. Vi er ikke de største tilhengerne av å ha musetastene under styreflaten, nærmest brukeren, men for business-brukere vil dette ofte være et spørsmål om hva man er vant med fra tidligere.

På innsiden

Vår testmodell kom med en glimrende 256 gigabyte m2 ssd, åtte gigabyte minne med en Intel Core m5-6y57. Dette er basismodellen, men vi har ingen problemer med å anbefale denne, da Dell ikke har spart på så mye for å gjøre denne billigere.

Core m5 har kanskje fått et ufortjent dårlig rykte på seg blant entusiaster, men i en bedriftsbærbar som denne kommer den til sin fulle rett. Den tygger gjennom alt vi utsetter den for i en vanlig hverdag, og gjorde det respektabelt også i våre tester. Fordelene med prosessoren er at den er meget stillegående, uten vifter, og at den er meget energisparende.

I våre tester gjorde 7370 det relativt godt, og med tanke på at dette er basismodellen skal du ha relativt krevende behov for å oppgradere.

GEEKBENCH 3: Dell Latitude 7370 gjorde det respektabelt i våre tester.
GEEKBENCH 3: Dell Latitude 7370 gjorde det respektabelt i våre tester.

I våre batteritester gjorde den det også godt, vi fikk rett over åtte timer ut av den i våre video-tester. Mye av grunnen til at batteriet gjør det godt ligger hos den meget effektive prosessoren fra Intel. Om du går fra laderen hjemme blir også sjansen for at noen har en USB-C lader større og større.  

Konklusjon

Man kommer ikke utenom at Latitude 7370 er en businessbærbar, men den gjør seg fortjent også til en plass i hjemmet. Det kan være med på å gjøre denne til en utmerket jobb-pc, og ikke bare for de større bedriftene. Om du skal ha en kombinasjon av jobb og privat med deg i vesken, kan du nesten ikke velge feil om du tar denne.

Prisen er relativt høy, men i skrivende stund får man denne til 8.000 kr under utsalgsprisen hos Dell, og da begynner man å nærme seg noe. Dette er absolutt en bærbar vi kan anbefale, og den vil trives best i kombinasjonen jobb og privat.