TEST: Panasonic Toughbook CF-19 - Tåler denne pc-en juling?

Panasonic Toughbook cf-19 er garantert å tåle både fall, vann og mer til. Det gjør den til den perfekte følgesvenn for de med litt mer ekstreme behov. Vi har testet om pc-en holder hva den lover.

Publisert Sist oppdatert

I årevis har Panasonics Toughbook-pc-er vært et populært valg på verksteder, i forsvarsstyrker verden over, eller rett og slett for folk som ikke har vett til å behandle pc-ene sine forsiktig. Nå har minstemann kommet i ny og oppgradert utgave.

Panasonic Toughbook CF-19 er en pc som er både liten og stor på en gang. Den trykkfølsomme skjermen er bare 10 tommer stor, og bredden og dybden på pc-en er omtrent som andre små bærbare pc-er. Der stopper også likhetene. Toughbook er en skikkelig feiting, og er omtrent like tykk som tre bærbare plassert oppå hverandre – med god grunn.

Pc-en vi har testet er nemlig en «fully-rugged» bærbar, som skal tåle mer juling enn man skulle tro noe elektronikk skulle være i stand til å takle. Toughbook CF-19 tåler fall på nesten to meter, mens den er slått på. Den tåler en skikkelig regnstorm, å oppholde seg ukevis i ørkenen, eller ute i skikkelig vinterkulde for den saks skyld. Alt mens den er i bruk. Er den slått av, tåler den enda mer.

Panasonic ba oss om å teste pc-en på samme måte som andre pc-er vi tester. – Meningsløst, tenkte vi. Det blir som å teste en Land Rover kun på asfaltbane. Vi har derfor gitt pc-en omtrent den julingen som Panasonic garanterer at den tåler – og intet mer. Resultatet har blitt en test helt utenom det vanlige.

Derfor har vi denne gangen gjort mer enn å bare teste ytelse og batteritid. Vi har selvsagt gjort det også, all den tid pc-en er relativt godt utstyrt under det solid skallet. En Intel Core i5-prosessor, kurant med minne og solid harddisk gjør dette til en pc som faktisk yter overraskende godt. Mest tid har vi selvsagt brukt på å teste Toughbook, for å se om den faktisk tåler så mye juling som Panasonic lover - og vi har virkelig latt maskinen få gjennomgå. Sannsynligvis fikk maskinen mer juling den korte tiden vi hadde den til test, enn en slik pc normalt sett får i løpet av hele sin livstid.

Du kan lese mer om ytelsestestene, batteritid og hvor solid Toughbook faktisk er i PC World nummer 11, som kommer i salg torsdag. Eller du kan ta en titt i PC Worlds testsenter, hvor hele testen ligger tilgjengelig som en PDF. Aller først bør du selvsagt ta en titt på videoen vi har laget fra testen av Toughbook CF-19.