GJENBRUK: – Vi ser en økende etterspørsel etter både brukte it-produkter og retur av it-produkter, og ønsker å gjøre det enklere for bedrifter og offentlig sektor å bli mer bærekraftige ved å dekke deres behov, sier Stig Olstad i Dustin.

Dustin og HP i samarbeid om salg av brukte datamaskiner

Sammen lanserer de «HP Approved Selection». Formålet er å hjelpe bedrifter med å ta steget mot en mer bærekraftig produktbeholdning og dermed også bidra til den sirkulære økonomien.

– Dustin ønsker å bidra til den sirkulære omstillingen av bransjen, og derfor er det viktig for oss å kunne tilby kundene brukte it-produkter. Gjennom samarbeidet med HP er vi med på å drive utviklingen mot en mer sirkulær it-bransje, samtidig som vi tilbyr kvalitetsmaskiner fra HP til en rimeligere pris, sier Stig Olstad, ansvarlig for Large Corporate and Public i Dustin.

Tilbudet om å kjøpe brukte datamaskiner fra HP er først og fremst rettet mot større bedrifter og bedrifter i offentlig sektor, men også til større bedrifter innen SMB-segmentet.

 Produktene selges gjennom Dustins selgere og leveres med to års garanti.

Kostnad og miljø

Elektrisk og elektronisk avfall er i dag verdens raskest voksende avfallsstrøm, og genererer årlig mer enn 61 millioner tonn avfall globalt. Å velge brukte elektronikkprodukter bidrar aktivt til mindre EE-avfall ved å forlenge produktenes levetid og redusere behovet for produksjon av nye. Det gir et lavere miljøavtrykk og er samtidig mer kostnadseffektivt sammenlignet med å produsere nye produkter.

Dustin ønsker å bidra til den sirkulære omstillingen av bransjen, og derfor er det viktig for oss å kunne tilby kundene brukte it-produkter.

Stig Olstad, Dustin

– Vi ser en økende etterspørsel etter både brukte it-produkter og retur av it-produkter, og ønsker å gjøre det enklere for bedrifter og offentlig sektor å bli mer bærekraftige ved å dekke deres behov. Med HP Approved Selection ønsker vi å øke antall produkter som får et lengre liv og dermed redusere mengden EE-avfall. Dette er ytterligere et steg i arbeidet med å drive hele bransjen i positiv retning mot vårt mål om å bli 100 prosent sirkulære i 2030, sier Olstad i en pressemelding fra Dustin.