HARDT ARBEID: Slik kan en av figurene fra Minecraft hamre ut mynter fra din gamle elektronikk. (Foto: Elkjøp)
HARDT ARBEID: Slik kan en av figurene fra Minecraft hamre ut mynter fra din gamle elektronikk. (Foto: Elkjøp)

Minecraft belønner deg for å resirkulere

Leverer du inn gammel elektronikk til Elkjøp får du noe tilbake.

Publisert

I dag lanserer Elkjøp kampenjen Urban Miner. Gjennom et samarbeid med Microsoft kan nå spillere resirkulere elektronikk hos Elkjøp og få tilbake minecoins, altså spillpengene i Minecraft. Resirkulering av metaller i el-avfall kalles urban gruvedrift, derav navnet Urban Miner.

– Vi kan alle kjenne oss igjen i at det ligger gamle telefoner, nettbrett og kameraer med mer ubrukt i skuffer og skap, men det kanskje ikke alle vet er at disse produktene inneholder verdifulle mineraler som kan gjenvinnes og brukes igjen, fremfor å utvinnes på nytt fra sårbar natur. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Stina Winther, bærekraftansvarlig i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Behov for mineraler

Å utvinne mineraler krever enorme naturressurser, og er ikke en evig ressurs. Resirkulering av gammel elektronikk kan bidra til mer bærekraftig produksjon i fremtiden. Dersom man leverer fra seg elektronikk hos Elkjøp får man 850 minecoins til bruk i Minecraft.

Nicholai Hamre i Microsoft-eide Xbox forteller at det var bærekraftaspektet som trigget Microsoft til å inngå samarbeidet.

- Med en ambisiøs bærekraftvisjon vil vi alltid utforske nye måter å øke bevisstheten og engasjere samfunnet. Vi vet at Minecraft kan spille en stor rolle i å inspirere til en bedre verden, og derfor har det vært en glede å samarbeide med Elkjøp om Urban Miner, sier Hamre.