FØLES GODT: Verner Hølleland, administrerende direktør i HP Norge, er glad for å ønske Maria Collin velkommen i HP. (Foto: HP Norge)

HP huker inn nordisk bærekraftsproff med 15 års erfaring

HPs bærekraftsarbeid i Norden go Baltikum skal drives av Maria Collin.

Publisert Sist oppdatert

Maria Collin har 15 års erfaring med arbeid innen bærekraft. Hun har blant annet jobbet som administrerende direktør i UN Global Compact Network Sweden, vært global bærekraftsjef i Elekta og leder for Responsible Sourcing i Electrolux. Hun tar over rollen fra Madeleine Bergrahm, og vil ha base på HPs kontorer i Stockholm.

– I fjor presenterte HP en omfattende bærekraftsplan med flere ambisiøse mål – inkludert at HP skal bli helt karbonnøytrale. Det føles fantastisk gøy og spennende å realisere disse målene både på regionalt og globalt nivå, mener Collins.

Den nye nordiske bærekraftsjefen vil ha ansvar for å styre bærekraftsarbeidet sammen med partnere i Norden, og videreformidle det nordiske bærekraftsarbeidet globalt.

STORE PLANER: Maria Collins skal jobbe med HPs bærekraftsplan, som hun kaller ambisiøs. (Foto: HP Norge)

– Å gjennomføre omfattende utslippskutt i hele verdikjeden er et mildt sagt ambisiøst mål – spesielt for en global teknologileverandør med mange ulike produksjons- og leverandørledd, sier Collin.

Hun vil også være en del av HPs globale bærekraftsteam, som bistår med styring og støtte til lokale prosjekter, samt være ansvarlig for programmet «bærekraftige innkjøp» i EMEA-regionen (Europa, Asia og Midtøsten).

– I HP har vi alltid vært overbevist om at bærekraftsarbeidet må ha en sterk forankring i selskapets forretningsstrategi. Det føles derfor veldig godt å ønske Maria Collin velkommen til teamet vårt her i Norden. Hennes store erfaring blir vesentlig for å oppnå HPs veldig ambisiøse mål innenfor bærekraft, sier Verner Hølleland, administrerende direktør i HP Norge.